onsdag 4 januari 2012

Hej munsår!

Men oj vad trevligt! Det förra har knappt läkt ut förrän det blossar upp ett nytt! Små kliande blåsor som växer till fula sår och det ser ut som man drabbats av både pest och kolera på samma gång. Det allra värsta är att jag inte kan pussa på barnen! Aaaarrrgghh. Vet inte om det är någon förkylning på gång, känns lite lurigt i svalget, men det gör det alltid när jag sovit dåligt.

Mest troligt är att det kommer från att magen är lite i obalans. Det var ju rätt så stressigt förra veckan. Rätt så är en grov underdrift by the way.

Det är i skrivande stund 26 arbetsdagar kvar. Eller, om man ska vara exakt, vilket jag föredrar att vara: 25,5. Sen börjar mitt nya liv. Eller mitt annorlunda liv. Förhoppningsvis ett bättre! Och skönare och lugnare. Förhoppningsvis ett väldigt kreativt sådant. Och förhoppningsvis inte långtråkigt.

Tänk om jag upptäcker att den här vara hemma och skriva-drömmen bara är en fånig dagdröm. Som, när allt kommer omkring, inte alls var så rolig och härlig som jag trodde.

Jag tror inte det. Jag tror jag kommer älska det! Tills jag tröttnar, och då är det meningen att jag ska göra något annat. Det här beslutet känns så himla rätt. Mer rätt än något annat beslut på länge. Det fina är att jag inte har några förpliktelser - jag är fri att göra precis som jag känner för! Vill jag inte söka något extrajobb så gör jag inte det (om inte ekonomin kräver det förstås, men ett tag kommer vi klara oss!) och känner jag för att ta ett eller två extrajobb så gör jag det! Jag kommer (kanske) kunna välja och vraka helt fritt med vad jag vill göra!

Gå skrivarkurs, gå keramikkurs (åh vad jag vill det!), skriva klart min bok (är det enda måstet - roligt måste dock - som jag har), gå ut och gå, ge mig ut och springa, lyssna på dokumentärer när jag är i växthuset, cykla ner och handla, åka in till stan och fika med kompisar, äta lunch med fd kolleger, gå på after wok. Eller after work som det egentligen heter.

En sak som jag kan tänka mig att göra är att vikariera på dagis! Jo, faktiskt! Trots att den höga ljudnivån skrämmer mig lite....

Till en början ska jag bara vara hemmafru. Och författarwannabe. Jag ska få ordning i tvättstugan, barnens garderober och i vårt kontor. Jag ska så fröer och skura växthuset. Tvätta fönster och rensa i kökslådor.

Och så ska jag andas och landa lite i mig själv.

Herregud vad jag längtar! Vad jag längtar!
              .

5 kommentarer:

 1. låter som en härlig tillvaro väntar dig om ngr veckor :)) Lite creative housewife, lol.

  SvaraRadera
 2. Klart du längtar!
  27 kalenderdagar kvar för mig :)

  SvaraRadera
 3. UNDERBART har du framför dig!!
  Speciellt vik. på dagis! <3
  Det är faktiskt något av det underbaraste man kan utsätta sig för!

  KRAMAR VÄNNEN!

  SvaraRadera
 4. Gud så modig du och jag beundrar dig för att du vet vad du vill. Oftast så pratar vi en massa men sen är det stopp. Jag tror på allt du säger det gäller bara att ta dagen som den kommer och inte bygga upp mastordont förväntningar. Det kommer bli kanon
  Härligt

  SvaraRadera
 5. Kati: Lite så, ja! :)

  Pillargon: Spännande!!!

  Anki: Kram tillbaka!

  Lisbeth: Tack :)

  SvaraRadera