onsdag 28 december 2016

Nattlig idé

Medan jag gjorde kaffe i morse kom jag att tänka på en riktigt bra idé som jag fick kring manuset och som jag skrev ner någonstans. I stunden kändes det med ens väldigt hoppfullt och inspirerande, men bara ett kort ögonblick senare insåg jag att jag inte alls skrivit ner idén, eller ens tänkt den - jag hade drömt den.



Vad idén var? Att någon av karaktärerna skulle vara stressad.

söndag 25 december 2016

God fortsättning!

Vaknade strax före nio, idag igen. Sovmorgon deluxe. Men så har det blivit två riktigt sena kvällar också.

Igår var så mysigt. Mina föräldrar, min syster med familj, bror med familj och inte minst min egen familj var samlade. 💖

Idag ska jag bara ta det lugnt. Handla lite mat, äta gott, invänta morgondagens eventuella oväder, titta på film ... kanske tvätta lite, städa undan julklappspapper, kanske ev plocka lite bland sakerna i arbetsrummet - börja förbereda för skrivåret 2017.

En försiktig promenad ska jag försöka klämma in också. Försiktig som i inte belasta foten för mycket och få tillbaka hälsporren.

lördag 24 december 2016

God Jul!


Idag firar vi hos min syster, i huset intill oss, tillsammans med mina föräldrar och lillebror med familj. Det ska bli mysigt. 💖

Imorgon kanske jag fortsätter skriva. Det har blivit en lite längre paus de senaste veckorna än vad jag hade tänkt mig, men vissa omständigheter har hjälpt mig med prioriteringarna, om man säger så ... Men jag har stor skrivlust och det är det viktigaste. Men just idag fokuserar jag på familjen och allt mysigt kring julen.

Önskar er alla en riktigt God Jul!

torsdag 22 december 2016

Signering, julklapps-shopping och sjuk igen

I måndags skulle jag signera böcker, men eftersom jag inte sålde en enda bok blev ingen heller signerad. Men jag deppar inte över det, är faktiskt inte ens snopen. Det kändes bra ändå. Det var flera som tittade på boken, läste på baksidan och sa att den lät spännande och kunde vara något för dem själva, men eftersom de var på jakt efter julklappsbok till sin man/son osv tog de mitt visitkort och kanske köper via nätet.

Huvudsaken är att jag och boken är ute och syns. Att vara författare är att ha tålamod, har jag fått lära mig.

Jag var i alla fall välkommen tillbaka till butiken i vår igen. Och det tänker jag göra. Att stå i en butik och se bortkommen och övergiven ut är bland det obekvämaste jag vet - och jag växer lite varje gång jag utsätter mig för det.

På måndagen började jag känna av förkylningen igen. Om det var samma som bara tagit paus under helgen, eller en ny vet jag inte, men det blev bara sämre och sämre för varje dag. Igår var det fruktansvärt med hosta, feber och galen huvudvärk.

Idag är jag på benen igen men inte helt kry. Trött, matt och jobbig hosta som kräver att jag är nykissad hela tiden.

Det kan bara bli bättre nu!

måndag 19 december 2016

Det är mycket nu

I förra veckan jobbade jag tre dagar, sedan däckade jag i förkylning.

I lördags kväll var det årliga julkalaset med tjejgänget. Eller ja, gänget får jag väl säga eftersom våra respektive, som också var med, har hängt med ett tag nu. Himla trevlig tradition! Massa prat och skratt och en kul julklappslek.

Igår åkte jag och yngsta dottern till Allum för att köpa alla julklappar. Jag glömde plånboken hemma. Som tur var hade jag en hel del kontanter i en påse (!) och kunde köpa tre klappar. Dottern hade egna pengar, så hon blev klar med sina inköp också ...

Idag ska jag till Järntorget och signera. Kom och köp min bok! Eller beställ ett signerat ex! 235:- inkl porto. (Lämna adress i kommentarsfältet - jag publicerar självklart inte den. Eller maila agnetav (a) yahoo (punkt) se. Jag kan inte lova att den kommer fram innan jul, men med lite tur kan den komma på fredag. (Det här borde jag tänkt på lite tidigare, att tipsa om julklapp ju.)

Om jag hinner och orkar ska jag fixa ett par klappar till idag. Eller så gör jag det i morgon. Eller på onsdag. Tänkte åka in och lämna blod någon dag, kunde passa på då kanske.


måndag 12 december 2016

Några av alla röster om Tills något annat tar vid

Klicka gärna på länkarna för att läsa hela recensionen. 

Tills något annat tar vid är Agneta Vorbergs debutroman och en bra sådan. Det är en snabbläst och trovärdig relationsroman. Boken har ett snyggt omslag och jag vill gärna läsa mera av samma författare.
Bokpool


En jättefin relationsroman om vänskap, kärlek och tankar kring hur vi vill leva våra liv. Tills något annat tar vid fängslar och det är svårt att lägga bort boken. Jag vill hela tiden veta fortsättningen. En lysande debut och jag ser redan fram emot Agnetas nästa roman! 
Boklusens bokblogg

Boken var lättläst, läsvärd, trovärdig, snabbläst, bra skriven, och hade ett skönt läsflit. 
Britt-Marie Kullin Boktipset


En riktig feelgoodpärla
Ninas corner


En salig blandning som tillsammans utgör en väldigt bra bok!
Moas bokhylla


En lättläst, intressant, underhållande och välskriven bok.
Neras bokrecensioner


Bommelin


Allt behöver inte vara politiskt, smart, fantastiskt eller intressant. Den här romanen påminner mycket om det jag läst tidigare av Denise Rudberg.
Läsenär


lördag 10 december 2016

Jobbat lite

Igår och i förrgår jobbade jag i förskoleklass på en lågstadieskola inte långt ifrån där jag bor. Det var jättekul! Jag stortrivdes från första stund. Fantastiskt roligt att få återse några av mina gamla dagisbarn. Ska jobba nästa torsdag och fredag också.

Idag ska det bakas pepparkakor och övningsköras med 17-åringen. Imorgon ska jag träna, och kanske även skriva. (På måndag hoppas jag att de ringer från skolan och behöver mig i något klassrum! Det är så roligt att vara behövd, och få tjäna lite egna pengar igen.)

onsdag 7 december 2016

Mer vardag på gång

Imorgon ska jag jobba! Som vikarie i förskoleklass. Håll tummarna för att de trivs med mig och jag med dem och att de behöver mig lite då och då framöver.

Jag känner att jag verkligen behöver komma ut i arbetslivet igen. Få komma hemifrån, få lite andra intryck, få vara till nytta. Dels behöver jag tjäna pengar, dels behöver mitt skrivande få paus från datorn och hemmet.

måndag 5 december 2016

Tillbaka till vardagen igen

Helgen har varit både lugn och festfylld! I fredags var det diplomering (nervpirrigt!) och på kvällen var vi ett gäng kursvänner som gick ut och firade att vi var klara. Det blev väldigt trevligt och roligt, och ganska sent.

På lördagen var det konstutställning, en tur till Allum och ny fest på kvällen. Även den väldigt rolig och ännu senare än kvällen före. Men så himla kul!

Igår tog festandet ut sin rätt. Eller sömnbristen snarare. Jag mådde bra, men var så himla dödens trött. Och lite huvudvärk såklart, det följer alltid med för lite sömn. Så jag låg i sängen nästan hela dagen och sov och läste. Skönt, men slöseri med tid ...

Idag är jag pigg och ska ta igen lite av allt jag prioriterade bort igår: tvätta, byta gardiner, städa. Och förstås skriva.

Manus 2 mäter nu 40600 ord och det känns äntligen roligt att skriva igen. (De får gärna ringa från en skola jag hört av mig till och säga att de vill ha mig som vikarie. Det får de väldigt gärna göra.)

lördag 3 december 2016

Energi!

Trots att jag borde vara trött efter gårdagens anspänning och festande, och sent i säng och för lite sömn är jag förvånansvärt pigg idag. Energifylld! Och det är mina kära kurskompisars förtjänst. All positiv respons och fin feedback har fyllt mig för lång tid fram över. Underbart!

Om två timmar är jag på nästa festlighet, en bit ner på gatan. Ska bli både mysigt och trevligt, och förmodligen jättekul!

Vilken dag, vilken kväll!

Igår var sista dagen på kursen. Diplomeringen. Dagen då chefer och/eller nära och kära fick komma och titta och lyssna och se vår utveckling! Jättekul, jättenervöst och jättejobbigt!

Det gick bra. Jag har fått ett diplom och jag vet numera att jag inte dör av att prata inför folk. Jag har även sett mig själv på film och jag ser inte särskilt nervös ut. Bara lite (mycket) stel och spänd.

Efteråt gick de flesta av oss till Champagnebaren för att fira! Därefter till El Toro Bravo för att äta middag. Sedan gick några hem medan ett tappert litet gäng gick till Bee bar för att fortsätta kvällen.

Vid midnatt fick jag nog och åkte hem. Då hade jag hunnit skrika mig nästan hes för att kunna prata, druckit lite drink och dansat några låtar. (Jag bara HATAR att vara på ställen med så hög ljudnivå som gör att man inte hör vad folk säger trots att de står nära och måste skrika för att göra sig hörd. Värdelöst. Tacka vet jag hotellbarer eller lounger.)

På det hela taget var det en fantastiskt trevlig dag och kväll. Hela kursen har varit fantastisk. Jag kommer sakna måndagarna och kurstillfällena och kursledarna och alla härliga människor som jag lärt känna under hösten.

Den här helgen ska jag vila från skrivandet, även om jag redan skrivit lite idag. Ikväll är det glöggmingel hos trevliga människor på vår gata och innan dess ska jag på konstutställning.

Om jag hinner och orkar ska jag städa arbetsrummet eller tvättstugan. Fast det får nog bli i morgon, tidigast. Fast det kanske jag inte orkar. Två festkvällar är nästan två för mycket för den här snart 45-åriga kroppen.

torsdag 1 december 2016

Decembermorgon


Kaffe, knäckebröd med smör och ost, radioprat i bakgrunden ... lite slösurf innan jag fortsätter skriva på manus 2.