torsdag 20 juni 2024

Gnäll lönar sig … eller: Skäl att fira!

Efter att jag beklagade mig över skrivkramp i förra inlägget lossnade det och jag fick till ett helt okej slut.

Utkast två är numera färdigt! Äntligen!

Det ska nu vila några veckor innan nästa redigeringsomgång tar vid och under tiden ska jag fila på nya idéer, nya projekt ... och så ska jag njuta av långledig sommar. 

Firar detta med ett glas bubbel. Det är ju trots allt midsommarafton i morgon och det mesta av sommaren ligger fortfarande framför oss. 

Hurra för det, och skål!


tisdag 18 juni 2024

Redigeringen: Hit men inte längre

Tills ungefär nyss kändes det bra med skrivandet/redigeringen men sedan började jag röra till saker och ting och scener hamnade i fel ordning. Suck! 

Nu har jag lyft ut en ganska stor del text som måste ses över och kanske skrivas om. Men det ska göras när jag är piggare än vad jag är nu. Förhoppningsvis redan imorgon.

Vill ju bara bli klar med det här utkastet.


måndag 10 juni 2024

Kort långhelg och lite skrivstuga

I fredags eftermiddag åkte maken och jag ner till vårt sommarställe i Småland. Jag har av olika anledningar inte varit där i år (pga jobbat en del helger, bland annat). Det var underbart att komma dit.

Vi har ätit gott, druckit lite vin, druckit morgonkaffe, redigerat/skrivit (jag), jobbat lite (maken), sagt hej till släktingar och slappat.

Lördagen gick ovanligt långsamt - är det så det är att inte ha en massa måsten hela tiden?! 

Jag behövde den här helgen så himla mycket.


lördag 8 juni 2024

Välkommen helg!

Den här helgen är en komma ner i varv-helg. 

Helt utan måsten. Jag bara är, och andas, och gör allt långsamt. 


söndag 2 juni 2024

Vänner och pioner

Igår gick vi in i den första sommarmånaden. Vädermässigt har det varit sommar ett bra tag - massor av värme och de sista dagarna även värmeåskväder (underbart, både för mäktigt skådespel och för den tryckande huvudvärken).

Igår hade vi en tjejträff hemma hos mig. Tio av tolv var här och några stannade i flera timmar. Prat, skratt och tårar. Mysigt men samtidigt, på grund av omständigheter, tungt.

Igår kväll upptäckte jag att en pion hade slagit ut. Ovanligt tidigt, väl? Förra året slog de ut i mitten av juni. Jag vill minnas att maken precis åkt iväg och missade dem med bara några timmar.

Äntligen fick jag doppa näsan i en av de ljuvligaste blomdofter som finns.