söndag 29 juli 2012

Torparlivet

Vi kör väl ett inlägg till idag, när jag nu har tillgång till både dator och internet.

Om inte Blogspot vore så kinkiga med bildutrymmet (eller om inte jag hållit på och mobilbloggat bilder i tid och otid och fyllt kvoten) skulle jag laddat upp lite bilder. Det får bli en annan gång, eller i en annan blogg.

Vi har målat tak, väggar och golv i köket. Med vi menar jag maken. I köket slet vi ut den bruna, gamla plastmattan och fram kom ett fint trägolv. Det är nu vitmålat.

Sovrummet som förut var brunt och mörkt är även det vitmålat, men trägolvet som sedan tidigare är lackat är kvar som det är. Jag kunde inte bestämma mig för om jag ville måla det mörkt eller vitt - bägge alternativen är så himla snygga! Vi låter det vara som det är så länge, tills vi (jag) bestämt oss. Eller tills vi inte har något annat att prioritera.

Just nu finns det en hel del annat att lägga tid och pengar på. En hall nere som är i slitnaste laget. Ett tv-rum med en tapet (och matchande plastmatta) som är så ful att man nästan storknar.

Hallen uppe är mörk och behöver målas vit. Barnens rum är ganska mörkt och murrigt och skulle lyftas rejält av att målas vitt.

Vi skyndar långsamt. Även om maken är jädrigt snabb och effektiv när han gör något. Och till skillnad mot mig är det inte fort och fel som gäller när han jobbar. Han är noggrann och ordentlig. Det är bra.

Vi har möblerat om en del också och kört iväg en del skrymmande saker till Erikshjälpen. Det var farfars vilja, det som ingen ville ha skulle skänkas dit. Vi har ännu fler grejer som ska skänkas - porslin, vaser, glas, bestick ... Men det får bli en annan dag.


Idag spelar maken spel med barnen och jag läser ärvda skvallertidningar och tittar på OS. Men jag har gjort lite nytta också, jag har diskat och hämtat in en korgstol från ladan. Och så har jag snart kastat in två inlägg i bloggen.

I morgon åker vi kanske en sväng till Öland över dagen, om vädret är bra där. Just nu ser det väl inte jättebra ut. Då stannar vi nog kvar här och fortsätter komma i ordning.

Jag börjar lite smått längta hem till "stan". Vill bli kvitt myggbetten, kunna tvätta, se till mina krukväxter och tomatplantorna i växthuset. Men jag vet att i samma stund som vi lämnar torpet kommer jag längta tillbaka hit. Här är verkligen paradiset. Om än tillfälligt besudlat av de många satans myggen.

Nähä, nu ska jag fortsätta göra inget särskilt. Tills det är dags att titta på simningen och äta något riktigt onyttigt. Kanske smutta på en Bacardi Breezer också.
      .

4 kommentarer:

  1. Skön kontrast mellan torp och stad ändå antar jag?

    SvaraRadera
  2. Jag gillar oxå att göra nästan ingenting. ;)

    SvaraRadera