fredag 21 november 2014

Jag ser ljuset i tunneln!

Till slut fick jag ordning på samtliga kapitel. Nu finns alla, i rätt följd, i ett och samma dokument.
Krångligt blev det, men ibland gillar jag krångligt, helst om det blir bra.

Eftersom min lilla söta MacBook Air verkar sjunga på sista versen (har en rätt så gammal, ärvd liten sak) med diverse ljud och konstigheter känns det bäst att ha ett par kopior av manuset. För säkerhets skull. Om datorn bestämmer sig för att dö. Det händer även att dokument går sönder. Vilken fasa det är!

När jag läste mina två sistakapitel igår insåg jag att den skulle kunna sluta precis där och så! Tanken nästan svindlar!

Visst, det krävs lite fler kapitel - dels för att jag har vissa saker som behöver utvecklas, dels för att 65500 ord är en lite väl kort roman. Dessutom ska en del miljö- och personbeskrivningar läggas till. Och så kommer en hel del onödigt att behövas plockas bort.

Men ändå! Snart färdigt! (Med ett första utkast, vill säga.)

Jag vilar i get just nu. Struntar i att tänka på hur kass och intetsägande storyn förmodligen är. Jag är fortfarande bara i början av min "karriär". Ingen, eller i alla fall få, föds väl till fullblodsförfattare?


2 kommentarer:

  1. Heja! Vad skönt att det löste sig! Och spännande att du hittade ett möjligt slut "mitt i". Kanske du kan flytta den scenen lite längre fram och verkligen låta den bli slutscenen? Om det funkar...

    SvaraRadera
  2. Kati: Mmm, tror faktiskt det! :)

    SvaraRadera