lördag 29 mars 2014

Alltså - denna dag!

Lördag! Sol! Värme!

Och bara lite ont i halsen, men helt klart på bättringsvägen. Lycka!


Vi åkte till Trädgårdsforum och handlade jord och penséer. I år kör jag på rosa-lila och ljust blå-lila toner. För hela slanten!

De är nu planterade i korgar och olika krukor. Hur fint som helst. Men för att jag inte ska få blodstörtning i morgon har jag ställt in dem i växthuset. Klarar bara inte av tanken på att rådjuren ska ha mumsat i sig alla blommor tills i morgon.

Rosor klarar inte av att övervintra i garaget, kan jag informera om. Däremot har mina två krukrosor som jag planterade ut i stora krukor förra året klarat den milda vintern finfint. Krukrosor inhandlade på ICA that is. Hur kul som helst att plantera ut i stora krukor och se hur de blommar och trivs. Men man får hålla efter de där gröna små larverna. En eftermiddag plockade jag inte mindre än 160 stycken från en och samma rosenbuske (liten buske dock). Men det är det värt. Lite mindfulness i vardagen att pilla på vartenda blomblad och försöka undvika sticka sig i fingret.

Behöver jag berätta att jag känner mig otroligt lyckligt lottad som har ett växthus och en trädgård?!
.

1 kommentar:

  1. Åhh, förstår att det är en underbar tid nu! Själv ska jag börja mitt trädgårdsjobb imorgon. Känns helt jävla underbart, faktiskt. Älskar att vistas i den miljön.

    SvaraRadera