måndag 23 oktober 2017

Samlat tankarna lite

Men bara lite.

Mitt liv är rörigt. Eller rättare sagt: jag är rörig. Får liksom ingen ordning på mitt liv, som Lars Winnerbäck sjunger ...

Dels är det jobbigt att jobba heltid. Väldigt jobbigt. Dels ställer jag lite för höga krav på mig själv. Blir oerhört frustrerad när jag inte kan jobbet fullt ut. Men hur ska jag kunna det? Jag är inte utbildad lärare, har inte ens gått en endaste liten kurs om vare sig pedagogik eller funktionshinder. Jag hade aldrig hört talas om lågaffektivt bemötande förrän kanske fyra, fem veckor in på terminen!

Tur för mig att jag har bra och hjälpsamma kollegor omkring mig, och en lyhörd rektor. På torsdag ska vi ha medarbetarsamtal. Det ska bli intressant. Men framför allt skönt - jag har en del på hjärtat.

Om en månad fyller min man 50 och det ska firas. Och jag ska köpa present. Vad i hela friden då?!

Vi ska ha "lite" mingel hemma. 120 personer är inbjudna. Drygt 40 har redan tackat ja. (Svettigt!)

Magen är kass, troligtvis pga slarvig kosthållning hela hösten. Godis, bullar, snacks - en masse! Suck.

Och när magen är kass kommer munsår, infektioner och inflammationer. Gud så kul. Och så bra jag mår. Och så trivsamt allt blir. För att inte tala om hur trevlig jag blir. (OBS! Ironi.)

Skrivandet går sådär ... just för tillfället går det faktiskt bra. Men det kan komma att ändras igen.

Träningen är igång, men så är också förkylningarna.


Suck, stön och gnäll.

2 kommentarer:

  1. Jag känner så igen mig i dig själv med att inte få ihop allt och definitivt inte på det sättet man önskar. Men du... mingel hemma och bjuda 120 personer... hur tänkte du där? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var inte jag som "tänkte", det var min käre make. 😅

      Radera