söndag 17 november 2019

Tjejhelg!

Jag är nyss hemkommen från årets tjejhelg. Denna gång i Vadstena.

Vi åkte först till Omberg där vi gick en promenad på ca 7 km (kanske mer) och fikade runt en eldstad, som inte var tänd, med utsikt över ett grådisigt Vättern. Väldigt mysigt och trevligt! Trots lite duggregn emellanåt. Men bra kläder och gott humör ...!

Därefter åkte vi till Vadstena klosterhotell, fick våra rum som var belägna i slottsflygeln en bit från själva hotellet. Vi hann ta det lite lugnt och fixa iordning oss inför middagen. (Hotellet hade redan ordnat med rumsfördelningen för oss.) Bubbel i rum 3 och sedan taxi, som hotellet ordnade och stod för, till middagen.

Oxfilé med potatiskaka till huvudrätt och blåbärspannacotta till efterrätt. Jättegott! Och väldigt lagom stora portioner. Och gott vin till.

Efter maten var det dags för spa. Så himla skönt att göra det på kvällen ... tassa omkring i mysbelysning i badrock och dricka champagne (!) och sjunka ner i de olika poolerna - en sval, en varm och en med bubblor utomhus under bar, svart himmel.

Rent och fräscht överallt och väldigt trevlig personal. Sköna sängar och nästan perfekta kuddar. Jag sov ovanligt gott för att vara borta!

Frukosten i Kungasalen var riktigt god.

Vadstena Klosterhotell kan jag varmt rekommendera. Och Vadstena vill jag gärna uppleva igen, på sommaren!

Idag, söndag, var allt stängt förutom klosterkyrkan där vi gjorde ett besök - imponerande byggnad från 1300-talet! Ett gulligt fik som var öppet hittade vi också efter att ha promenerat omkring och tittat i denna gulliga lilla stad. Efter en god och trevlig fika var det dags att bege oss hemåt igen.

Som vanligt blev det en väldigt mysig och trevlig helg med massor av prat och skratt (och som jag behövde det!) med mina äldsta vänner. Vi har känt varandra i mer än 30 år ... herregud! Och några
så länge som 40 år. Inte klokt ju.

Inte konstigt att vi har samlat på oss en massa roliga minnen genom åren.

1 kommentar:

  1. Åh, tjejhelg. Det låter hur mysigt som helst. Mer sådant åt folket, eller ja, åt oss "tjejer" i alla fall. ☺️

    SvaraRadera