söndag 17 maj 2020

Gaaah och gaaaah!

Igår kände jag väldigt starkt att jag ville komma igång med löpningen igen och var nära att kasta mig huvudstupa in i Runstreak ... för att jag vill komma i form igen!

Min ibland väldigt kloka syster fick mig dock att tänka till ... "springa _varje_ dag?"

Det var exakt samma känsla som fick mig att överanstränga mina baksidor för två år sedan. Ganska exakt samma tidpunkt också, tror jag. Jag fick för mig att jag skulle träna mer - oftare, lite snabbare och längre.

Att jag inte förstod. Märkligt.

Men jag var ju nära att göra samma misstag igår igen, så nej, man lär sig nog aldrig. Suck ...
(Men jag tror faktiskt att runstreak kan funka, om man kör riktigt försiktigt och långsamt. Men jag vågar inte chansa. Jag vet hur tävlingsinriktad jag kan vara.)

Så. I alla fall.

Jag vill komma igång med löpningen igen, för känslan efter att ha sprungit 1620 meter igår var fantastisk! Jag behöver springa för att känna den lyckokänslan igen. Jag får inte den efter något annat pass, inte ens spinning. (Och spinning är dessutom jättetråkigt.) Men ...! Jag behöver smyga igång löpningen, för att mina baksidor/rumpan ska hålla den här gången.

Så tillbaka på ruta ett igen. Följa ett träningsschema. Hålla mig till planeringen och se till att komma mig ut när det är dags för träning.

Jag tror - eller jag vet - att kruxet är ATT FAKTISKT GÖRA DET och inte ge upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar