lördag 26 december 2020

En lite annorlunda jul

Julen blev väldigt väldigt mysig, trots ganska annorlunda, detta corona-år 2020.

För det första fick vi strålande sol och klarblå himmel - vilket var första gången på hela december (och även hela november tror jag). Så grått och trist som det varit de sista två månaderna har det nog aldrig varit tidigare, med skymning från morgon till eftermiddag.


Eftersom hela världen befinner sig i en pandemi kunde vi inte träffas inomhus utan körde en mysig glöggfika på en stor lekplats i närheten. Och till barnens (även de vuxna barnens) förtjusning kom tomten på besök!

Sedan gick, eller åkte, var och en hem till sitt för att fortsätta firandet med den eller de allra närmaste.


2020, året då man får vara tacksam så länge saker och ting inte blir värre. Året då mest använda frasen lär vara: "Det är som det är. Håll avstånd!"


I år är jag extra tacksam över att ha mina föräldrar och syskon på nära håll. Ingen behövde stanna hemma pga icke nödvändig resa. Vi kunde promenera till mötesplatsen och fick önska varandra God Jul in person.


Men nästa år hoppas jag att vi är tillbaka i något slags normalt läge igen. Vad det nya normala än må vara. Och förhoppningsvis kommer alla nära och kära vara friska och må bra.


Så håll ut och håll rejält avstånd, för din egen skull men framför allt för de i riskgruppers skull. Och kanske allra mest för de som jobbar inom vården.


Gott slut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar