måndag 16 september 2024

Helgen v 37

Jag jobbade i lördags och igår var jag drabbad av migrän, dock lindrig, men jobbigt ändå. Blir tokig på att nästan alltid ha ont i huvudet! Gör jag något fel (svettas för mycket och dricker för lite?) eller är det hormonerna? Vet inte. Får ta nya - ordentliga - tag med att dricka tillräckligt med vatten och se om det är det som felar. (Svettas mycket nattetid, kanske mer än jag är medveten om.)

Idag ska det jobbas på skolan på förmiddagen och i butiken på eftermiddagen. Och däremellan ska jag gymma.


söndag 8 september 2024

Nyttan med att inte skriva

Häromdagen slogs jag nästan omkull av mitt stukade självförtroende. Vissa kapitel/scener är så usla att jag behövde ett vadderat rum av skämskuddar. Ingen kul känsla. Jag kan inte det här. Vem tror jag att jag är? Varför försöker jag lura mig själv och alla andra? Jag borde skämmas.


Jag borde inte känna så eftersom jag medvetet skrev första utkastet lite slarvigt - för att få ur mig storyn. Sedan skulle manuset snyggas till i nästkommande utkast. Det är ju det man har redigeringen till. Suck.

Är den här våndan normal? Känner andra författar-wannabes som jag? Känner riktiga författare tvivel och uppgivenhet? Hur kan man få veta? Det känns som att alla andra lyckas så himla bra med det de gör. De får en idé och vips är den nerpräntad i en inbunden, utgiven bok.


Men igår kom jag på hur jag ska förbättra manuset (hoppas jag). Vissa saker behöver klargöras och utökas, annat behöver stuvas om tidsmässigt och något behöver inte vara med alls. Att ta helt skrivfria dagar (frivilliga eller pga skrivkramp) är bra. För det är ganska ofta som bra idéer kommer när man gör något helt annat.


söndag 1 september 2024

Fundering kring meddelanden i manus

Ska texten från sms stå på en egen rad eller inte? Den är kursiv så man fattar att det är ett sms även om den inte får en egen rad.

Får kolla lite i olika böcker och se vad som passar mig bäst. Lutar åt att jag låter den stå för sig själv. Blir lite luftigare då. Eller stannar det upp läsningen? Gaaah vad svårt!