lördag 22 oktober 2011

Här står jag och skriverVi har, hör och häpna, röjt lite i vårt arbetsrum, såpass att vi fått in ett höj- och sänkbart skrivbord. Det är så skönt att kunna stå och skriva på datorn. Nu är det bara ett nytt, bra ergonomiskt tangentbod jag behöver. Och så förmågan att skriva.

Varför är det så svårt? Jag har ju en berättelse som jag vill förmedla, varför kan jag inte bara få orden på pränt då? Det stör mig något vansinnigt att jag inte kan skriva. Jag vill ju! Och jag kan ju egentligen skriva. Så vari ligger the fucking problem? Att jag vill skriva för mycket? Att jag underskattar, och faktiskt idiotförklarar, läsaren? I don't know.

Att det inte hjälper med vin kan jag tala om. Jag har testat. Ska jag gå och lägga mig och ta nya tag i morgon istället kanske? Så får det nog bli.

            .

11 kommentarer:

 1. Vin blir man ju inte mer kreativ av direkt;), varken om man vill måla eller skriva.Så det bästa är väl att låta bli,alternativt skriva de dagar som du inte dricker vin, så kanske orden faller på plats?

  SvaraRadera
 2. Trollpackan: Alkohol kan ibland hjälpa kreativiteten på traven tycker jag. Men inte när det gäller skrivandet. Där är det nog vissa dagar som är gynnsamma, gäller bara att pricka in dem ...

  SvaraRadera
 3. hm, ibland är det så, man vill skriva och har en historia, men orden infinner sig inte. prova att läs lite istället, i samma genre som du vill skriva, så kanske det lossnar. Eller bara utnyttja tiden till att brainstorma mer detaljer kring idén ifall du inte redan har alla scener klara. researcha lite ifall du behöver det eller annat kringarbete som ändå måste göras.

  SvaraRadera
 4. Säger bara prestationskrav. När jag skrev mitt manus så fick det flöda fritt när jag kände för att skriva. Inga krav på meningsbyggnad, stavning eller innehåll. Jag bara skrev. Efteråt gick jag tillbaks och läste igenom allting. Sen tog jag tag i rättningen av texten, tog och lade till. Det var ett bra sätt för mig. att säga till mig själv nu ska jag skriva då är det stopp. Nej låt det flöda. Det är härligt att skriva och om jag läser din blogg så måste jag säga att det finns viss talang där .Eller hur
  Kom igen nu Du kommer att älska det

  SvaraRadera
 5. Det kan ju vara stilla ibland.

  SvaraRadera
 6. Idag kommer du skriva massor :)

  Skulle nog också behöva stå och skriva iblande för man sitter inte bra i soffan.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Katarina: Jag ska försöka ta som vana att skriva lite varje dag. Och går det inte att skriva får jag väl hitta på små scener som jag sen förkastar, bara jag skriver något!

  Lisbeth: Det är en annan sorts skrivande när jag skriver på mitt manus. Bloggen är liksom bara blaha och tankar som kommer spontant. Boken måste vara genomtänkt, och då blir det svårt :/

  Mollamaja: Mest hela tiden tycker jag ;)

  Anna: Kommer jag?! :) Hoppas du har rätt!

  SvaraRadera
 8. Smart med höj- och sänkbart bord i hemmet också, själv har jag det på jobbet.

  Känner så igen mig i dina skrivartankar och har heller inte klurat ut varför jag inte får tummen ur egentligen...

  SvaraRadera
 9. Himla mysig skrivplats i alla fall! *avis*

  Jag tror inte ett manus behövert vara så himla genomtänkt under skrivandets gång. Berättelsen följer sin egen logik har jag märkt, sedan får man redigera i efterhand så att alla inkonsekvenser försvinner.

  SvaraRadera
 10. Jag tror det är en bra idé att se till att skriva varje dag. Ofta infinner sig inte "inspirationen" förrän man börjat, så att skriva oavsett är bra för att väcka den ;) dessutom är det nog bra att göra det till en vana av fler anledningar. lycka till, jag tror du kommer loss snart. :))

  SvaraRadera
 11. Glimra: Jobbigt när man vill men inte kan...!

  Nilla: Jag tror att jag måste ha en grundidé som håller... jag som annars är ostrukturen själv vill gärna ha struktur i mitt skrivande. Allt för att inte skriva, tydligen!

  Katarina: Hoppas du har rätt!

  SvaraRadera