måndag 10 oktober 2011

Jag gav upp och blev en snäll mamma

Min son gillar inte att ha stövlar på sig. Om han så måste gå i decimeterdjupa vattenpölar så vill han ha skor och inte stövlar. Han kan nämligen inte spela fotboll i stövlar. Och på rasterna är det bara fotboll som gäller. Fotboll fotboll fotboll. I ur och skur.

Ikväll är det scouter. Och scouter är för mig utomhus. De har till och med skrivit på lappar att det är kläder efter väder som gäller. Fullt logiskt. Och när det varit regnperiod i snart två månader och marken är mer än mättad är stövlar det enda tänkbara. För mig. Inte sonen.

Han började nästan gråta innan han gick. Han är enda killen som har stövlar (vilket jag betvivlar) och alla andra tittar konstigt och frågar varför han har stövlar (ok, kan vara tänkbart att någon frågar, men han har en förmåga att överdriva lite också). Så ock i skolan, de lite tuffare kompisarna har aaaaaldrig stövlar och de brukar fnissa åt honom när han har stövlar (ja, sonen använde själv ordet fnissa ...).

Innan ikväll har jag varit rabiat när det gäller stövlar och regn. Fast ikväll regnar det inte så jag gav med mig.

När han gått iväg kom jag att tänka på när jag själv var liten och var på ridläger. Man skulle ha stövlar eller skor med klack. Min mamma tyckte att stövlar var det bästa att ha när man skulle vara i ett stall.

Jag minns känslan när den fräsigaste tjejen i stallet stirrade på mig och mina stövlar och liksom synade mig nerifrån och upp ... Jag minns uttrycket i hennes ansikte. I den stunden ogillade jag min praktiska mamma. (Dagen efter hittade jag ett par lämpliga skor, som funkade bra i stallet - oh, the happiness!)

Så jag bestämde mig för att jag ska leta efter ett par extraskor till honom. Om jag fyndar på superrea så kan det vara värt det. Han får väl bli lite blöt om fötterna, det är väl inte hela världen? Och så får han ha ett par olika att byta med. Alternativt gå till och från skolan i stövlar och ha ett par extra skor stående på skolan.

Det kommer säkert komma andra saker att vara rabiat över istället.

Nu slog det mig precis: gore-tex! Det är ju den årstiden nu. Halleluja!

           .

4 kommentarer:

 1. Bra tänkt. Låt honom lära av egna misstag.

  SvaraRadera
 2. Nej helt rätt. Det finns förnuftiga saker och det finns viktiga saker och ibland möts inte de två. Rätt beslut där mamman!

  SvaraRadera
 3. Åsa: Frågan är om han någonsin lär sig? Suck...

  Queen: Det känns så! Fast ösregnar det kommer jag tvinga honom att ha stövlar på sig och skor i en påse om han så vill.

  SvaraRadera
 4. Det är synd att det är så dyrt och synd att deras fötter växer så snabbt. Själv vägrar jag fortfarande stövlar men har både "gåskor" och kängor i goretex.

  SvaraRadera