måndag 10 oktober 2011

Kaffe mig hit och dit

Herregud. Vad dyrt det är med kaffemaskin. Dyrast var en man kunde prata med. Allvarligt? Så dumt.

Och annat som är dumt i dessa miljötänkartider: kaffemaskin där man puttar in små poddar för att få smak på kaffet eller espresson eller vad man nu vill ha. Små behållare i plast och/eller aluminium - eller vad de nu är gjorda av. Är det miljövänligt? NEJ, det är det inte.

En sådan ska vi inte ha. Vi ska nog inte ha en maskin alls. De kostar lite för mycket. Och jag är väldigt bekväm av mig. Och om jag varit bra på matte, eller vetat var jag har miniräknaren hade jag snabbt räknat ut hur många cappuccino jag kan få på Espressohouse för det priset.

Och orka göra rent en liten plastplopp efter varje gång jag haft mjölk i. Nä, det kommer bli som följer om vi köper maskin: i början kommer vi dricka kaffe i tid och otid och tycka att det är jättegott och lyxigt. Sen kommer vi tröttna och ändå gå och köpa oss en bryggare och kaffemaskinen kommer stå och samla damm.

Men likväl, en finkaffe, gjord på nymalda bönor, med skummad mjölk ... Mmmm! Så gott!

Vi får se.

Just nu lutar det åt en kaffebryggare. Det måste vara enkelt och smidigt. Och då kan vi köpa en liten kaffekvarn och mala våra bönor om vi vill!

Vi ska fundera på saken. Kanhända är kaffemaskinerna billigare på Åhléns än på NK. En sisådär tiotusen. (Jamen man kan väl få hoppas?)
        .

5 kommentarer:

 1. Jag körde en sån där italiensk moccabryggare för spisen länge. På induktionshällen funkar inte det.

  SvaraRadera
 2. Jag har ju både bryggare å maskin ;P
  Men jag kan varmt rekommendera Nespresso Citiz Sååååå gott och den behöver inte alls rengöras efter varje kapsel. Mjölkskummaren behöver rengöras dock om du använder den varje ggn.

  Vi använder våran mer än de tidigare maskinerna!!
  Nespresso rules :)
  Ett rör m 10 kapslar kostar ca:34kr.

  Man kan tro att jag är sponsrad men icke :)

  Jag är bara "frälst" & jag köpte min begagnad. Återvinning ;)

  SvaraRadera
 3. Selma: Är det en sån där som man kan göra espresso i? En silvrig sak (i ett material jag inte vet vad det är). En sådan har jag också, funkar bra att göra starkt gott kaffe.

  MissC: Det är emot mina principer att gå och köpa de små kapslarna. :/

  SvaraRadera
 4. Men man kan dricka finkaffe utan dyr och omständig maskin. Köp orostade kaffebönor på café Mauritz. Gå hem och rosta dem i ugnen (doftar himmelskt! I hela grannskapet), mal i egen kaffekvarn (köp kvarn i stället för dyr knappmaskin), och brygg i en bodumpress eller billig mocca-kanna som man ställer på spisen. Låter kanske lite omständigt men när man väl får fjong på det går det som en dans.

  SvaraRadera
 5. Instämmer med MissC! Nespresso FTW! Kapslarna kan du återvinna numera eftersom de är tillverkade av metall. Så det så!

  SvaraRadera