fredag 13 september 2013

Det här borde vi prata mer om!

Och med vi menar jag vi alla i hela världen. Tidningar borde skriva mer, nyhetskanaler borde prata mer, föreningar och organ för mänskliga rättigheter borde skrika högre!

En åttaårig flicka dör av inre skador på sin bröllopsnatt.

En åttarig flicka. Dör. Av inre skador. På sin bröllopsnatt.

Den här artikeln i GP är väl inte den bästa jag kunde länka till, felstavad dessutom, men alla vet nog vilken nyhet jag menar. Tyvärr.

Det har skrivits och pratats om den här händelsen.
Kanske känner fler som jag, att man inte orkar ta det till sig. Det är så gräsligt och outhärdligt sorgligt att man helst vill titta åt ett annat håll. Slippa se. Slippa veta.

Men jag vill att vi ska prata, och skriva, och skrika tills det blir en förändring! Åttaåriga flickor ska inte bli någons fru. Det är så fel! Det är så vidrigt fel!
.

5 kommentarer:

 1. Jag håller med helt och fullt, men jag ser inte hur det faktum att vi pratar om det kan ändra hur saker ser ut i andra länder... När allt kommer omkring är det ju deras lagstiftning som måste ändras. Det är nog som med kvinnlig könsstympning, jag tror vi kan göra ganska lite för att påverka, tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Ja, vad ska man säga. Något så vidrigt borde inte accepteras. Aldrig någonsin. Någonstans.

  SvaraRadera
 3. Jag tror som du Agneta att vi ska prata jättemycket om det, och skriva om det överallt. Blogga, twittra, facebooka, allt. I Indien dömdes 4 män till döden för den där våldtäkten på bussen förra året där flickan dog, jag tror inte de skulle ha blivit åtalade ens om inte hennes pappa gått ut och berättat om det. Och de hade knappast fått dödsstraff om inte hela världen hade blivit så upprörd och pratat så mycket om det. Allt ljus på Jemen nu och låt dem bevisa att de gör något åt den här fruktansvärt vidriga seden med barnäktenskap.

  SvaraRadera
 4. Kati: Jag tror att vi måste prata om det ännu mer, tills det händer något. Jag tror och hoppas att även Jemens ledare kan ta till sig av kritik.

  Litteraturfreaken: Ska absolut inte accepteras. Någonstans.

  Jessica: Exakt, allt ljus på Jemen nu!

  SvaraRadera
 5. Vidrigt är vad det är. Skrik!!!

  SvaraRadera