fredag 15 november 2013

Jag var nära att kvävas

Herregud vad jag var nära att kvävas tidigare ikväll. Drog in luft samtidigt som jag hade munnen full med torra bacon-snacks, som naturligtvis följde med ner i strupen.

Som jag hostade. Som jag inte lyckades bli kvitt smulorna. Jag drack vatten, jag hostade, jag fick nästan ingen luft alls. Fruktansvärt.

Barnen kom springande. De försökte prata med mig. Jag bara hostade. Jag hörde barnen bli panikslagna och försökte lugna dem, vilket inte gick eftersom jag varken kunde prata eller andas riktigt, jag bara hostade och drog efter luft. Jag tror nästan att jag lät som på film, när folk försöker få luft …

Usch.

Plötsligt stod maken intill mig. Sonen hade rusat över till grannen, där maken befann sig. Rådigt. Efter att nästan ha kräkts ett par gånger, på grund av äckelhosta, fick jag tillräckligt med luft för att kunna prata. Stoppade i mig ett par vindruvor  - det gick bra, drack lite vatten - gick också bra … Sen kunde jag andas normalt igen.

Hemsk upplevelse, kan jag tala om. Och då är jag ändå en expert på att sätta i halsen!
.

4 kommentarer:

 1. Jag förstår precis skräcken, Fy, det där är min värsta upplevelse någonsin. En köttbit fastnade. Räddade mig själv genom att stoppa fingrarna i halsen. Kan inte svälja tabletter efter det.. inte ens pytte, pyttesmå- Jo, på en sked med sylt:)
  Skönt med rådiga barn!!

  SvaraRadera
 2. Fy vad otäckt! Tur att det gick bra! <3

  SvaraRadera
 3. Men fyy va otäckt!!
  Tur du inte var själv hemma!
  Nu får du inte äta så hetsigt :)
  Ha en skön lördag!
  kram

  SvaraRadera
 4. Åsa: Usch …

  Kati: Ja …

  Anna: Jag får börja äta lugnt och stilla och framförallt låta bli att andas så häftigt samtidigt :)
  Skön lördag till dig med!

  SvaraRadera