måndag 25 maj 2015

Tiden rusar iväg

Snart har jag jobbat här i tre månader (plus några veckor i januari och februari) och på fredag är sista dagen. Idag var sista måndagsmötet. Nästa vecka får de själva fixa disken. (De kommer sakna mig, mycket!)

Jag ska in och jobba tre dagar i juni, när receptionisten ska vara ledig, och en vecka i september. Det är då jag hoppas att de inser att de saknat mig lite för mycket och kommit på att de faktiskt behöver mig på kontoret!

Innan dess (september alltså) hoppas jag ha kommit någon vart med mitt nya manus. Det mäter i nuläget ca 14' ord.

Och innan dess hoppas jag på besked från förlaget. Om så bara ett nej. Bokeländet ska tryckas och säljas!

Sommaren kommer innebära två resor. Först en helg till Amalfikusten, bara jag och maken, och därefter åker hela familjen en vecka till södra Frankrike med syrran och hennes familj. Vi har hyrt hus med pool och utsikt över Medelhavet! Ska bli ljuvligt och underbart.

Nu när brorsans bröllop är avklarat kan jag börja längta på riktigt, och skriva packlista och provpacka väskan.

Bröllopet var så fint! Vädergudarna var verkligen på vår sida! Min klänning var fin och skorna sköna. Maten gudomlig och vinerna utsökta. Talet gick bra (men jag hade förvånansvärt svag röst!) och alla andra tal var också fina/roliga/rörande. Det var länge sen jag skrattade och grät så mycket på en och samma dag.

Efter middagen dansade vi oss svettiga och trötta.

Nu ska jag fortsätta jobba. Har lite saker att slutföra innan jag slutar.

(Som jag hoppas att jag får komma in och jobba i höst igen. Jag trivs så himla bra här. Jag passar liksom in här. Det är nästan emot naturlagarna att inte vara här ...) (Samtidigt, jag tror att det är mening med allt som sker. Den som lever få se, helt enkelt. Och ju mer ledig tid, desto mer skrivtid.)


6 kommentarer:

 1. Är det bara fjorton ord som trollbinder läsaren är det en bra början. Du får säkert inspiration under dina två långresor och det är långt till september. Dit vill jag inte hamna på länge. Skrivkramar från en Bosse som hunnit till minst femton ord. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill inte heller ha september än på lääänge!

   Radera
 2. Låter som en härlig sommar väntar på dig!

  SvaraRadera
 3. Jag har inte fattat att du är så nära utgivning. Det är ju fantastiskt!! Massa, massa grattis till det. Håller tummarna för att det går hela vägen direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är fantastiskt att jag faktiskt blev klar till slut. Det har inte alltid känts som att jag skulle bli klar … någonsin.

   Radera