torsdag 30 juli 2015

Jordskalv!

Strax före 22 i går kväll hör jag hur det börjar brumma, eller mullra, samtidigt som soffan jag sitter i skakar och vibrerar. Jag tittar på tv:n och undrar om de börjat med sådana effekter när de påannonserar ett nytt program. Inser ganska fort att det inte var tv:n som lät, utan att det kom utifrån, men vad i hela friden var det som lät?!

Konstigt nog tänkte jag inte tanken att det kunde vara ett flygplan som störtade, trots att vi bor nära Landvetter (och efter 11/9 stelnade jag till så fort ett flygplan brummade lite extra, eller åkte en ovanlig rutt - tänkte så i flera år efteråt.)

Inte heller tänkte jag 'kraftig explosion på Hisingen'. Jag tänkte ingenting, förutom "var det ingen annan som hörde och kände det där?"

Ganska snart skrev någon något på Twitter, och strax därefter fullkomligt exploderade min feed av folk som känt och hört.

Spännande! Då har man varit med om det. Något som sker ganska sällan i Sverige - ca 1 gång om året. (Låter rätt ofta tycker jag. Detta var första gången i mitt 43-åriga liv jag var med om det.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar