onsdag 1 juli 2015

Amalfikusten, Italien (del 1)

Amalfikusten sägs vara en av världens vackraste kuster. Jag är benägen att hålla med! Och jag anser att Amalfikusten bör upplevas. Det finns inga bilder i världen som kan återge skönheten i detta vackra landskap. (Kanske om man har en grym kamera och ett minst lika grymt objektiv.) Här är mina bilder, tagna med mobilen. Och de visar inte på långa vägar hur otroligt storslaget det är där nere.

Det här är Vesuvius. Bild tagen från bilfönstret. Vår taxichaufför var väldigt trevlig och berättade för oss vad det var vi såg, vilka städer/byar vi passerade och i vilka regioner vi befann oss i. Vid ett tillfälle stannade han vid en perfekt utsiktspunkt och lät oss gå ur bilen för att beundra utsikten och ta bilder.


Nedan är utsikten från hotellrummet …

Efter ett avsvalkande bad i Medelhavet gick vi för att äta. Det blev pizza på en trevlig restaurang en bit från hotellet. Innan vi gick och la oss slank vi in på hotellets restaurang för att trycka i oss en efterrätt. Gelato. Eller gelati, eftersom det var tre kulor. (Ouff, så mäktigt! Men gott!)
Utsikten från restaurangen. Inte en enda mygga, inte ett endaste knott.4 kommentarer:

  1. Men, blir jag alldeles avundsjuk eller! Så absolut underbart! Njut, njut, njut! Kramar

    SvaraRadera
  2. Älskar Italien, men har aldrig varit vid Amalfi kusten- vill dit nu!!!

    SvaraRadera
  3. Det ser ju alldeles underbart ut!! Kram J

    SvaraRadera