söndag 9 augusti 2015

Sista sommarveckan

Sitter hemma vid köksbordet med en kopp kaffe. I en ny keramikmugg. Min nya tradition är att köpa minst en ny mugg varje år jag är på Öland. Har två favoritställen: dels hos en farbror utanför Grankullavik, nästan längst upp på Öland - han är fantastiskt duktig och borde synas mer i Ölandsbladet. Fler borde upptäcka honom och hans underbara muggar. (Och här borde jag haft en bild.) Dels Källa Keramik i Källa, 7 km söder om Löttorp. Helt underbara muggar där också.

När jag kom hem igår kväll och kollade Facebook hade jag inte mindre än fyra beställningar på tavlor, varav en är på hela fyra stycken. Dessutom har jag sedan tidigare två beställningar. (Kvävs nästan, av både glädje och prestationsångest!) (Mest är jag glad och lycklig förstås, men samtidigt: inte kan väl jag ta betalt för något som jag åstadkommer, jag är ju bara en glad och lite nervös amatör?!)

Förra veckan (eller ja, den här faktiskt) blev det en hel del träning. Tre löppass à 5,2 km. Idag ska jag försöka få mig själv att styrketräna lite. Behöver stärka rygg, axlar och armar.

Det blev en del skrivet också. Ett par morgnar satt jag och skrev på manuset före frukost. Det kändes bra och väldigt roligt! Det känns faktiskt som att detta manus kan bli riktigt bra! (Riktigt och riktigt … got a bit carried away där.)

På tisdag kommer vår lilla pälsboll Bosse hem. Lejonhuvad dvärgvädur och världens sötaste och sällskapssjukaste kanin. Samma dag kommer en av äldsta dotterns bästa vänner hit, på besök från USA. Dottern längtar.

Måndag om en vecka börjar skolan och allvaret igen. Äldsta börjar ny skola. Gymnasiet. Ny milstolpe i livet.

Själv ska jag skriva, måla och röja hemma.


1 kommentar:

  1. Det låter som om du har ett sånt där gott flyt!
    Men vad målar du för tavlor, du måste ju visa dom! Jag har inte Fb, jag har gått ur.......
    Agneta kram

    SvaraRadera