tisdag 1 januari 2019

Bladet är vänt

God fortsättning på det nya året!

Vi hade för omväxlings skull inga att fira nyårsafton med, men vi hade väldigt mysigt och trevligt ändå! Våra vänner valde andra ställen att fira på. Karibien och fjällen. När man kan välja ett grådassigt Landvetter?!

Vi hade säkert kunnat hitta andra att fira med om vi hade velat det, men jag orkade faktiskt inte ... Jag är fortfarande i ett läge där jag vill ha mycket lugn och ro. Få lov att vara tråkig helt enkelt.

Barnen hade saker att roa sig med, kompisar och fest, så det gick ingen nöd på dem. Maken och jag tittade på vår serie och jag sippade på ett gott rödvin.


Det här året tänker jag fokusera på hälsan. Som så många gånger förr. Men i år ska jag lägga mer fokus på andning och tankar, och hitta sätt att återhämta mig under dagen - sluta skjuta upp avkoppling tills det är för sent. (Här skulle jag kunna göra en lång och tråkig utläggning men jag låter bli.)

Och jag ska fortsätta med min rehab och träning, och undvika att gå ut för hårt igen. Löpningen måste få ta tid och liksom smygas in i promenaderna.

Och så ska jag återgå till att ÄTA HÄLSOSAMT. Nu har jag testat att frossa i bröd, bullar, kakor, choklad, snacks och godis under hösten och det gör mig inte det minsta piggare eller fräschare. Tvärtom faktiskt.

Om en vecka börjar jag mitt nya jobb! En tjänst på 50% på samma skola som min syster - vi ska ha sällskap till jobbet varje morgon! Hurra! Tre em ska jag fortsätta vara som typ avlösare i hemmet, fast med annan "titel" - vi får se vad och hur det blir, det är inte klart än, men det löser sig.

Jag har för avsikt att skriva klart manus 2 också. Och bli med hus i Spanien. Det är spännande!

Hur jag gör med min svenskakurs återstår att se. Den tar för mycket tid och ork, men är för rolig för att hoppa av. Men jag kanske sänker kraven och struntar i om jag blir godkänd - jag går på föreläsningarna för att ha trevligt :) Det tar emot att säga och skriva så, för jag är för mycket Duktig Flicka för att sänka kraven, men vi får se. Kanske blir 2019 året då jag faktiskt skiter i att vara så jäkla duktig?

3 kommentarer:

 1. Låter som starten av detta år blir bra :)
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. »Bladet är vänt.« Det låter fint.
  /God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Så olika men ändå så lika vi är tycker jag :)
  Vi lever helt olika liv men kämpar med likadana saker och har ett liknande tänk. På väg att byta jobb nu i början på 2019 också. Något hus i Spanien är det dock inte tal om... men lägenhet tittar jag på. Vill så gärna ha en tillflyktsort i värmen.

  SvaraRadera