måndag 1 april 2013

Förstörde jag för mig själv nu?

Jag har druckit vin. Inte mycket, men kanske tillräckligt för att döda kreativiteten.

Jag kan nämligen inte skapa något när jag har druckit. Blogginlägg kan jag skriva, sådana som jag får radera dagen efter ... men det är också allt. Målandet och skrivandet går åt skogen.

Annars har skrivandet gått bra nu på eftermiddagen. Kanske inte så många ord, men rent strukturellt - och det är viktigt för mig. Jag vet att jag inte ska grotta ner mig allt för mycket i detaljer och så, men jag mår bra av att göra det ibland. En mening kanske behöver filas på om och om igen ... inte för att den behöver det - den kanske inte ens blir kvar i slutändan! - utan för att jag behöver det, filandet ... Nu känns det som att jag har ordning. Inte på allt, men på det jag håller på att strukturera. Och eftersom jag redigerar så ingår klippa och klistra samt skriva nytt. *

Det där att bara flödesskriva funkar inte. Jag kommer helt av ämnet då. Trillar av vägen, tappar tråden och massor av skrivtid har gått åt i onödan. Och triggerpunkterna blir inte mindre av det.

Snart ska vi in till min syster och svåger. Vi ska ge dem våra bästa New York-tips. Så gärna! Kan prata om NY i timmar och åter timmar ....

Måste kanske skriva en bok så småningom som utspelar sig där. Ska bara skriva klart den jag håller på med först.

* det är så det ska vara, eller?
:

3 kommentarer:

  1. jag klipper o klistrar också ganska mycket i redigeringsfasen. tror det är ganska vanligt. Visst ryker, annat kommer till för att komplettera. det är sakens gång.

    SvaraRadera
  2. Det är väl så det ska vara, att klippa ock klistra är bra att kunna. Lycka till!

    SvaraRadera