tisdag 30 april 2013

Hjälp vilken dag

Helvetet bröt ut idag. Pesten och koleran kom, i form av magsjuka.

Ett syskonpar som var hemma igår pga sjukdom lämnades som vanligt i morse. Oklart vilken sjukdom, eftersom pappan inte ville svara på den frågan i morse ... detta i en tid när åtta barn är hemma pga just magsjuka. (Det hade tydligen varit värsta pusskalaset på dagis i fredags ... en av de små pluttarna älskar att pussas och många av de stora hade gladeligen stämt in i pussandet) (Pussar no more på vår avdelning!)

Hur som helst. Vid lunchen frågar min kollega storasystern, varför hon varit hemma, om hon varit förkyld ...? Nej, jag kräktes över mig! svarar hon då. I samma stund inser jag varför hennes lillebror vägrar äta, han som annars är så glad i mat. Ett par minuter senare dog jag.

HATAR magsjuka. Hatar det så infernaliskt. Och hatar föräldrar som inte respekterar 48 timmarsregeln och håller barnen hemma! Fy faaan alltså. Mamman är dessutom hemma på dagarna.
.

5 kommentarer:

 1. Men då är det ju ännu mer respektlöst om hon är hemma!

  SvaraRadera
 2. Men snälla nån, det är otroligt dåligt både mot sina trötta barn (finns väl inget som gör en så matt i minst ett par dagar framåt som när man haft magsjuka) och mot alla i omgivningen att lämna dem innan de är helt friska. Och att göra det när man ändå är hemma, det är ju inte klokt!

  SvaraRadera
 3. Urk värsta sjukdomen!
  >Fy för såna lata mammor som skickar iväg barnen då.
  Hoppas du klarar dig!
  Trevlig Valborg! Kram

  SvaraRadera
 4. Stackars barn som måste gå iväg och vara sjuka. Min arbetskamrat dotter har haft magsjuka i många dagar, min arbetskamrat har stannat hemma för att dels vabba, men även när hennes man vabbat, inte komma och smitta oss. DET uppskattar jag.

  SvaraRadera
 5. Ja, det där har man hört om förut, varför gör di på detta viset....respekt.
  Hoppas du har repat dig nu!
  Agneta kram

  SvaraRadera