måndag 12 augusti 2013

Eh eh eh, hej!

Herregud. Jag blev sen när jag skulle iväg och stressade som en tok. Svetten nästan pärlade sig i pannan när jag kom fram. Men jag kom nästan prick halv. En eller tre minuter över halv blev den och några hade precis klivit in genom dörren före mig. Bra jobbat ändå. Lite jobbigt bara att jag svettades. Och att det var inte bara mina kollegor utan två (eller kanske tre!) andra förskolor där.

Vi var 24 personer hemma hos förskolechefen. Vi åt god soppa. Efter att jag hade gått runt och hälsat på alla. Några hade jag redan hälsat på, bara ett par minuter tidigare. Så pinsamt.

Tur att jag inte visste innan att det skulle komma en massa främlingar. Då vete tusan om jag hade gått. Jo, det hade jag men jag hade varit nervös! Jag har lite svårt för stora folksamlingar. Att prata inför folk är en konst som jag inte behärskar.

Som tur var hade jag varit på de andra ställena. Det var några människor som var helt nya, och det är därför jag tror att det var en fjärde förskola som var inblandad ... får kolla på onsdag när jag är tillbaka på jobbet igen.

Eller så är det så att jag varit vikarie för just de människorna som jag inte kände igen.

Fast nej, nu minns jag. En fd dagmamma - som kände igen mig från tiden när mina tvillingar gick hos dagmamma, jobbade på ett fjärde ställe. Det som jag inte varit på.

Så.

Och en annan pinsam sak. En tjej som jag kände igen som jag jobbat väldigt mycket med var där också ... och hon har - visade det sig ikväll - en tvillingsyster som ser precis likadan ut. Herregud. Det förklarar en del förvirrade saker. Eller så är det bara jag som är förvirrad. Det kanske är "rätt" tjej jag pratat med tidigare, och "fel" tjej som var med ikväll.

(Det hade underlättat om jag kom ihåg namn. Vilket jag inte gör. Dessutom heter de ganska lika namn också! Gaaaaah!)

Men, när jag tänker på det, det är nog så att henne jag jobbat mest med (och under en turbulent period) inte var med ikväll, utan tvillingsystern. Som jag också jobbat med förut.

Jag försökte reda ut det här med henne, men hon hängde inte med i svängarna. (Fullt förståeligt.)

Jag tröstar mig med att hon säkert är van att bli ihopblandad. Typiskt mig att börja bena ut saker och ting. Läs: tänka högt.

Och då har jag inte ens druckit vin.


Note to me: Behöver inte ha fullkoll på precis alla.
Släpper det nu.
Och tar ett glas vin. Det som är kvar i botten på flaskan sen i lördags.
.

2 kommentarer: