tisdag 13 augusti 2013

Sista semesterdagen

Jag har varit ledig i åtta veckor. Åtta ljuvliga veckor. Åtta ganska fattiga veckor, om man ser till pengar, men pengar är inte allt. Dock ganska lugnande för nervsystemet.

Men nu blir det snart ordning på torpet. I slutet av den här månaden får jag min lilla lilla lön för juni. Glömde lämna in tidrapporten i tid. Ett par veckor till, sen rasslar det till på kontot. Som i växelskålen i kassan på Ica. Några kronor.

En stor fördel med att jobba inom barnomsorgen, i samhället där jag bor, är att jag har noll kronor i utlägg för resor, noll kronor i okynnesshopping, noll kronor för finkaffe på morgonen (brygger eget hemma, visserligen inte gratis, men nästan i jämförelse med finkaffet på stan), noll kronor i utlägg för snygga kläder som man "måste" ha på kontor inne i stan.

I morgon börjar vardagen och allvaret igen. Det känns sådär. Att börja jobba är blandat ... det ska bli trevligt att "göra något vettigt"och det ska bli trevligt att tjäna lite pengar igen, kontot är verkligen tomt nu. Men i övrigt ... att veta att man måste gå upp, måste gå hemifrån, måste prestera, måste städa/tvätta/laga mat efter en ibland jobbig arbetsdag. Alla dessa måsten! Urjobbigt.

Som tur är känns det lite mindre "måste" när jag "bara" vikarierar. Förskolechefen är inte min chef, hon är förskolechef - jag är min egen chef. (Ok, jag kanske lurar mig själv lite här, men det känns bra att se på saken på det sättet. Och jag har faktiskt möjligheten att säga nej till jobb, om jag vill.)

Så. Idag ska jag hinna med allt det där som man ska hinna med under regniga lediga dagar. Samt hinna koppla av och ladda upp inför hösten. Lycka till.
:

1 kommentar:

  1. Grymt med 8 veckor ledighet, då hinner man verkligen coola ner och vila upp sig ;-) Men vardagen kommer ikapp och nu är det bara att ta tag i den kommande hösten,
    Kram

    SvaraRadera