måndag 26 augusti 2013

Måndag och ett inlägg om kompost

Måndagar är inte så dumma nu för tiden. Jag är nämligen ledig då. Fast idag ska jag åka iväg och uträtta ärenden. En solig och skön dag. Dålig tajming.

Idag skulle jag vilja (och behöva) vara hemma tvätta lite. Och sitta på altanen och njuta av vädret. Morgonen är helt ljuvlig. Sval men vacker. Jag har utfordrat kaninen med lite äpple och kollat statusen i min kompost. Det ser bra ut där, i komposten. Gott om sådana där gråa djur som ser ut som skalbaggar (läste på att de liksom hör till, är alltså bra) och daggmaskar (som är meningen med en kompost, typ).

Ibland finns det även mördarsniglar högst upp på insidan - det gör de inte länge, kan jag säga. De åker ut och klipps itu.

Det här låter kanske konstigt, men jag tycker att det är jättekul med kompost! Vi (jag) slänger visserligen endast gammal och överbliven frukt och grönsaker, och inga tillagade matrester förutom ett för stort gäng makaroner häromdagen.

Jag skulle vilja testa att slänga mer mat där, än att låta det åka i soporna (som visserligen blir biogas) - mest för att se om jag fixar det! Hittills ser det jättebra ut i komposten och luktar för det mesta ganska gott. Vill inte förstöra det genom att kasta ner saker med tillsatser och för mycket salt. Men vi får se. Vore skönt att få ner sophämtningsräkningen, men inte på bekostnad av fin jord.

Kanske lära sig att inte laga mer mat än vad som äts upp kanske?
:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar