söndag 29 juli 2012

Hej dator, hej bloggen!

Det är lite si och så med uppkoppling mot omvärlden här. (SKIT-TELIA, NI SUGER HÄSTBALLE!)

Tur att maken har TELENOR, som faktiskt levererar internet även i ödebygden. HRMFF!

Hjärtemaken tyckte nog synd om mig och letade fram dator och internet och propsade på att jag skulle låna datorn. Okejdå. Offrar väl mig och passar på att hålla lite liv i den här avsomnande bloggen.


Förutom dåligt internet (SUG-TELIA) och miljarder förbannade mygg har vi det underbart här. Idag är det mulet och lite svalare, men de senaste dagarna har vi varit på stranden varje dag och badat och gottat oss. Igår fick vi ett kort besök av min syster med familj. De åkte för ett par timmar sen. Kort men trevligt besök. Vi hann med bad, middag, godis och vin. Och så satt vi och gäspade en del. De pga sprungit femdagars (orienteringstävling) och vi pga suttit uppe halva natten för att se OS-invigningen.

Idag är det vindstilla och lite småregnigt - ett paradis för myggen. Tyvärr. Det har ju blivit rena invasionen här efter alla översvämningar. Trist. Så fort man kommer utanför dörren attackerar de, i stora flockar. Och som de sticks. Jag är inte känslig i vanliga fall, kan få ett par myggbett i veckan kanske. Men nu, massvis! Och de blir som små och stora bölder. Inte kul och inte skönt.

Perfekt väder för att sitta och titta på OS! Och sukta efter skräpmat. Det får nog bli något sådant idag. Eller så får det bli chips och dip. Och grillringar (som inte är särskilt goda, men ändå fullt ätbara, tyvärr.)
    .

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag heter Susanne och jobbar på Telias Kundservice.

  Det är tråkigt att höra att du har dålig täckning med ditt abonnemang från oss.
  Testa gärna på olika platser i huset om du inte redan gjort det. Det kan vara ganska stor skillnad i signalstyrka beroende på vilket rum du befinner dig i. Nära fönster brukar det även fungera bättre.

  Du kan också låsa modemet på endast 3G eller endast 2G för att se vilket val som ger den mest stabila uppkopplingen.

  Jag hoppas att råden ovan ska hjälpa och att du får en fortsatt trevlig sommar!

  Med vänliga hälsningar
  Susanne Boström
  Telia Kundservice

  SvaraRadera
 2. Jag har testat att stå vid fönstren i alla rum, funkar inte bättre. Det är Telenor som gäller i ödebygden. Överallt - vid badplats, affären, pizzerian - har maken täckning med Telenor medan jag sitter med ett låååångsamt E.

  SvaraRadera