fredag 12 september 2014

Längtar tills på måndag

Eller kanske söndag kväll. När Valet Är Över.

Min man är fritidspolitiker sedan flera år och den här valrörelsen är den värsta i mannaminne. Han är i princip aldrig hemma. Det är möten, det är kampanjer, det är dela ut information i brevlådor, det är skriva annonser som ska in i lokalpressen, det är presskonferenser, debatter och intervjuer. Och så är det prata med vanliga människor (vilket är det som han gillar allra bäst tror jag).

Själv hamnar jag i skymundan. Han har nämligen ett litet jobb att sköta emellanåt också. Dock ej på heltid, tackgodegud. Och så ska det spelas fotboll. Vilket i och för sig är bra, motion är aldrig fel!

Själv är jag ganska road av debatter, helst partiledardebatter. Kanske för att jag tycker om retorik. Inte så mycket för att jag lyssnar på vad de har att säga. (Helt ärligt, det är samma tugg hela tiden. Är dock väldigt imponerad av Annie Lööf - jädrar vad hon har hottat till sig!)

Ikväll ska jag se debatten på SVT. Maken ska spela match med oldboysen och därefter äta middag med dem. (Jag då?) (Jomen du förstår, jag gör mer nytta på en middag med trettio personer än att sitta hemma i soffan. Jag kanske kan prata politik med några av dem.) Jo så att …

Det är förvånansvärt hur många människor som älskar att prata politik! Helst efter en öl eller två. Och nu syftar jag inte på min man - han är sällan den som startar ett politiskt samtal - det är det alltid någon annan som gör.

Två dagar kvar, sen ska jag kanske få umgås med min man igen.
.

2 kommentarer:

  1. Agneta. Bekräftar härmed att din man är väldigt bra på att prata - sprang på honom igår. Han brinner för det han gör och när jag får svar av honom så tror jag på det han säger. Det känns äkta. Ta väl hand om varandra nästa vecka❤️

    SvaraRadera
  2. I år är första gången jag INTE varit trött på en valrörelse innan den är över! :) Det har sina fördelar att bo utomlands, man sköljs inte över av allt valsnack hela tiden utan kan själv på ett helt annat sätt välja när och vad man vill se av debatter och annat på tv. Sen är det ju annorlunda för dig som är gift med en politiker förstås... :) Det ska bli kul att följa valvakan på söndag i alla fall!

    SvaraRadera