lördag 30 april 2011

Blaj

Nu har jag suttit i en och en halv timme och försökt få ihop ett blogginlägg. Utan att lyckas särskilt väl. Visserligen har jag glott på tv lite i mellanåt, men ändå. Det är säkert fyra stycken som jag skrivit och sen raderat. Det har aldrig tidigare hänt. Jag brukar kunna få ur mig åtminstone något blaha och blaj. Men inte idag alltså.

Jag borde lika gärna raderat det här också.

Nu sova för att ta nya tag i morgon.
    .

Lite nya plantor

Trots att jag suger jätteb***e på clematis har jag köpt tre nya. Skam den som ger sig.

fredag 29 april 2011

Håller jag på att bli gammal?

Jag ska inte tjata om hur trött jag är, för jag skriver nästan inte om annat. Men jag är ju så in i bänken trött. Ok, idag är speciellt kanske. Anspänning och så. Det är jobbigt att gå omkring och spänna sig för att inte börja gråta. Det är också jobbigt att vara nervös inför avtackning och hejochhå. Vet ni hur mycket jag hatar att stå i centrum för allas blickar? Hatar är ett allt för svagt ord i sammanhanget.

Hur som helst. Har tröttheten med åldern att göra, eller är det våren? Ljuset, pollen, för lite sömn?

Två av tre barn är på disco. Och maken ligger i ena soffan och ska spela Fifa och jag sitter i den andra och gäspar och undrar när jag kan gå och lägga mig.

Jag tror faktiskt att jag ska gå och göra det nu. Någon dag kanske jag visar bild på mitt fina halsband jag fick från jobbet idag. Ett Efva Attling. Jättefint. Passar mig.
   .

Nu är kvällen här

Nu är kvällen här men något vin eller bubbel blir det inte. Jag är så trött så jag fattar inte hur jag ska orka hålla mig vaken tills Trädgårdsfredag ensingång. Jag måste hålla mig vaken för att se Rapport och lite bilder från det brittiska bröllopet som ju stundade idag. Men sen. Sen går jag nog och lägger mig. Det tar på krafterna att sluta på ett jobb.

För att gå och lägga sig klockan halv åtta är väl dumt? Då kanske jag vaknar vid midnatt och är pigg. Det blir ju tokigt.

Men fredagshuvudvärken kommer smygande nu. Trist. Hoppas jag kan sova bort den i natt. I morgon är det ju lördag, går ju inte att ha huvudvärk då inte.
   .

Vinlunch

Sista lunchen. Men så himla trevlig!

Nu är jag på väg hem och jag är in between jobs.

Ikväll blir det bubbel och räkor. Kanske rent av på balkongen.

Freeedag!

En underbar och solig fredag. Men kall. Sex sju grader bara. Men det blir varmare!

Dörren till växthuset är öppnad och plantorna pratade med.

Om några timmar är jag hemma igen. In my växthus. *hjärta*

torsdag 28 april 2011

Go' kväll

I detta nu går solen ner. Jag sitter med en kopp te och kopplar av lite. Maken fick komma och hämta mig vid jobbet och hjälpa till att bära, jag hade en ryggsäck full med saker (bl.a en gatsten. Fråga inte!), en kasse med fyra par skor, en kasse med pärmar och en stor bok, en kasse med ett par pyjamasbyxor (de fick agera överdrag en svinkall vinterdag när jag ville ha kjol), en tjock kofta och en cape (kallas det så? En filtsak med fransar typ, att ha över axlarna - mycket snyggare än vad jag får det att låta som...) och en kasse med blandade saker som legat i mina olika lådor.

Sist men absolut inte minst hade jag en kartong med Almondy snickers- och dajmtårta. (Det vänder sig i magen bara jag tänker på att stoppa i mig mer sött nu)

Så. Det var min dag det, nästan.

När vi kom hem skulle jag snabbt fixa middag. Gourmetdito. Stekt falukorv och potatismos (ja, pulvermos, dock pimpat med mjölk, matlagningsgrädde och riktigt Smör. Och så vitpeppar och muskotnöt såklart. Blir faktiskt helt okej.) Sen skulle maken iväg på möte och allt var bara tokstressigt.

Jag skulle göra något också, men jag vet inte vad. Och det har inte heller blivit gjort. Men jag kör en maskin med tvätt nu som ska kommas ihåg att hängas. Alltid något.

Jag ska snart gå ut och vattna lite i växthuset också. Inte för att det behövs, men det är ju så mysigt att gå omkring därinne. "Gå omkring därinne", låter som att jag har värsta största växthuset!

Jag ska kanske (sluta starta vartenda stycke med "Jag" kanske?) (det var inte det jag skulle skriva) gå ut i växthuset NU och andas lite...? Andas som i med magen och lugnt och stilla? Ja, det låter som en god idé. Hej ett lugnare jag! (Kan man ju alltid hoppas på)
   .

Jag jobbar min sista dag

Sista dagen på nuvarande jobbet. Som jag arbetar alltså. I morgon är sista dagen men då ska det tackas av, ätas lunch och sägas hejdå och kanske fällas några tårar (måste stålsätta mig!).

Idag är jag flitig som bara den, försöker städa samtidigt som jag jobbar undan för att lämna så snyggt som möjligt.

Det är en konstig känsla. Det känns fantastiskt bra, men också lite ... inte ledsamt, men konstigt. Jag har gått hit, till samma ställe i drygt 8,5 år. På måndag ska jag in på nästan samma ställe, bara en annan del av byggnaden, men in the hood. Det känns bra. Jag är laddad och taggad för att börja nytt jobb.

Bara pollen vill försvinna så jag blir en normal människa igen. Vill inte börja med att vara trött och hängig på mitt nya jobb.
   .

onsdag 27 april 2011

Because I need it

Herregud, flera tomatomskolningar senare är jag nu stupfärdig. En gurka har planterats om också men får bo kvar inomhus några veckor till.

Mer då? Vet inte, minns inte, men mycket tid i växthuset har det blivit idag. Såå härligt.

Dessvärre såg jag nu på kvällen, i kvällssolen, att köksfönstren är lite flammiga. GAAAAH. De som såg så rena och fina ut i dagsljus. Skit också.

Men nu, dö. Hoppas jag orkar ta mig till sängen först. Via handfatet. Och tandborsten.

Och min sista lediga onsdag har varit helt ljuvlig.

I'm worth it!

En kopp kaffe (och en pyttebit kanellängd) i växthuset.
Jag har putsat fyra fönster både in- och utvändigt och det är såå tacksamt! Två till har jag putsat men bara på insidan. De var inte lika skitiga på utsidan och jag måste skona armbågen.

Nu, med en omgång tvätt hängd ute i vinden, unnar jag mig en kopp kaffe. Och jag njuter i fulla drag. Här är såå ljuvligt.

Måste googla på gurka sen. Har en planta som nog måste planteras om. Men det tar jag sen. Nu pilla i jord.

Vårfint


Vårdoft

Jag tog med mig äldsta dottern (som mår bra men är hemma för säkerhets skull) och kameran och tog en promenad ner till skogen. Den jag springer genom till bussen varje morgon. Jag kom hem med buketten som sprider väldoft och några - förhoppningsvis bra - bilder.

Hej sista lediga onsdag i frihet!

tisdag 26 april 2011

Hemma och slut som människa

Jag är hemma, alla mår bra och jag är helt slut. Men glad och tacksam över att det inte var värre med något av barnen.

I morgon är jag ledig. Sista lediga onsdagen. Då ska jag tvätta fönster, hoppas jag. Jag vill nämligen gärna ha rena fönster (men vill helst slippa jobba mig). Och så ska jag självklart vara i mitt växthus och i trädgården och slappa lite.

Jag funderar på om mina tomatplantor är lite för små, om jag kanske varit sen med omskolningen? För små krukor? Fel jord? Snål med näring?

Eller så är de inte större så här års?

Nu kvällsmat, sen soooova. Ses i morgon.

Händelserik tisdag

Sonen ringde förut. Han hade trampat på en spik, som gått genom sulan på skorna och stuckit honom i foten. Prat med fritids som frågar om stalkrampsspruta... Eh, ska jag ha koll på det liksom? Jag är ju bara hans mamma, har fullt upp med ... annat. Ringa och sitta i kö till sjukvårdsupplysningen. En kvarts väntan och till slut svarar någon - som kopplar bort mig? Klick sa det, och tut-tut-tut.... Vafaaan. Ringa igen och vänta i tre-fyra minuter och en trevlig sköterska som tar sig tid att verkligen kolla upp om ungen kan ha fullgott skydd eller inte. Och jo, det har han.

Jag går ut på rast. Ringer maken, talar in meddelande om vad som hänt och att han får hämta på fritids när hans möte är klart, tittar på väskor, maken ringer mig för att höra vad som hänt, rabbla igen vad som hänt, tittar på mer väskor, upptäcker att shit klockan är halv fem och jag är tvungen att vara tillbaka på plats på jobbet! (Eller ja, de kan ju avskeda mig om de inte tycker att jag uppfyller deras krav *MOAHAHA*)

Tillbaka på jobbet. Då ringer äldsta och låter ynklig. Shit tänker jag igen, hon har inte blivit informerad och är såklart orolig över varför syskonen inte kommit hem! Så jag rabblar vad som hänt. Men det var inte därför hon lät gråtmild - hon berättar att hon hade spytt. Ridå. (Och jag som är lite lätt livrädd för magsjuka och illamående vill bara sjunka genom jorden och dö.) Min stackars lilla älskling mår inte bara jätteilla - hon är dessutom helt ensam hemma! Genomvidrigt. Stackars stackars lilla hjärtat.

Jag ringer hem varannan minut för att förvissa mig om att hon överlevt inte mår fortsatt illa, och vid femtielfte gången sitter hon och äter glass. Ingen större fara med henne alltså. Hon har dessutom fått behålla glassen i magen. (Ibland tror jag att det finns en gud ändå. Som är god.)

Men, det har hänt en olycka med kaos som följd, på vår motorväg, mellan de två mot där maken ska åka. och maken svarar inte på mitt "lever du?"-sms. Men.... ett stort och lättande men: Det var i motsatt fil och det ska mycket till om han befann sig i den olycksdrabbade färdriktningen. Så jag tror att han låter bli att svara på grund av att han sitter i möte. Jag utgår i från det så länge.

Jag fortsätter att äta ur mitt påskägg. Och ja, jag ångrar att jag började äta.
         .

Ha! Ha!

Eller:
Den som spar hon har.
Och:
Kvällen är räddad!

Eller inte.

Fult

Men kolla vad fult! Hur tänkte jag? Och hur tänkte han som konstruerade eländet? Får slinka ner på Lindex sen och köpa ett par mindre.

Stressig morgon. Ändå envisades jag med att ha med kameran för att ta kort på vitsipporna i sluttningen på väg till bussen. Som om jag skulle hinna det?!

Ibland undrar jag om jag inte är dum i huvudet ändå. På riktigt.

Idag var sista tisdagsmorgonen hemma. Om en vecka är det åtta nollnoll som gäller. Och heltid. Men en heltidslön! Såååååhååååhåååå välkommet!

måndag 25 april 2011

Skum kvällsmat

Funderar på att äta lite skumgodis till kvällsmat. Orkar och vill inte ha något annat. Och ja jag kommer ångra mig. Fetångra.

Men i morgon är en ny vecka.

Jag jobbar ju kväll så jag har ett par sköna timmar för mig själv på förmiddagen. GillarGillarGillar! Då blir det en kopp kaffe i växthuset. Och en inspektionsrunda i trädgården. I övermorgon är jag ledig, sista lediga onsdagen. Sista lediga onsdagen...

Rubriktorka

Jag prioriterar annat än bloggen just nu, som ni säkert märker. Såvida ni inte själva prioriterar vårvädret framför att läsa bloggar.

Idag har jag tvättat, såklart, när vädret är bra; jag har umgåtts med en kompis, varit hos ma och pa och ätit middag och bytt lakan och gardiner i äldsta dottern säng resp fönster. På onsdag är det lillsnosis tur. Om jag inte hinner/orkar/vill i morgon förmiddag. Men det gör jag säkert inte.

I morgon är sista tisdagskvällen jag jobbar. Shit alltså, sista. Känns konstigt, men bra.

Och tiden går så fort. Så skrämmande fort.

söndag 24 april 2011

Puss!


Vi har haft en helt fantastisk vistelse på landet. Vi lämnade hemmet vid halv tolv igår och kom hem strax efter fyra i eftermiddags och tiden däremellan har vi spenderat med väldigt trevliga människor. Väldigt väldigt väldigt trevliga människor.

Eftersom jag har tvillingar sedan tio år tillbaka har jag varit med på en mailinglista med andra tvillingföräldrar i nästan lika många år. Några av de andra föräldrarna på den listan har jag fått väldigt bra kontakt med med, faktiskt så bra att vi beslöt att träffas den här helgen, hemma hos ett par som råkar vara lammuppfödare. Väldigt uppskattat av alla! Både att få se lammen, lamning och att umgås. Jag valde att titta bort när själva lamningen skedde, äckelmagad som jag är. Men gudars skymning vilka söta små varelser! Ja, inte den där allra minsta slemmiga saken, men de andra, de som var några timmar till ett par veckor gamla!

Vi var 39 personer allt som allt! Och vi hade otroligt mysigt och trevligt tillsammans. God mat, vin och massa trevligt umgänge. Åh! Fulltankad med positiv energi är jag nu. Underbart.

Ska försöka hinna visa lite mer gulliga bilder i morgon. Men nu sova. Sov inte så jättebra i natt. Det är det där med hemma bäst, ni vet...

    .

Gott!

Jag väljer att göra ett kort uppehåll med 'äter inte godis'. Så idag äter jag godis och herregodeguuud så gott det var! Ska bara (försöka) sluta äta i tid ... Lycka till, typ.

lördag 23 april 2011

På väg

Lagom med trafik på vägen, sol och blå himmel. Så härligt! Dessvärre är jag pollenkänslig eller förkyld, men mår rätt bra ändå.

Nu ska vi snart umgås med vänner jag aldrig träffat, eller främlingar jag känner sen flera år... Nä, vänner är det, helt klart. Gud vad spännande det ska bli!

Nu ska jag läsa vägbeskrivningen för maken. Så vi hittar dit.

fredag 22 april 2011

En skön skön utedag idag

Vilket underbart väder vi har haft idag! Varmt som en sommardag (okej, inte den allra varmaste sommardag kanske, men ändå t-shirtvarmt) och nästan vindstilla.

Maken var ute och cyklade i förmiddags och jag lallade omkring (trött och med lite betongkeps) och drack kaffe och vattnade mina plantor.

Efter lunch åkte vi och hämtade hem äldsta dottern som sovit hos kompis och åkte till Trädgårdsforum. Jag behövde plantjord och lite lavendel. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag kommer lyckas med lavendeln i år eller inte. Jo, det är en inställningssak.

Min stora pelargon är omplanterad i större kruka och står nu på altanen twentyfourseven. Hoppas verkligen att jag inte gjort ett misstag. Den. Får. Inte. Dö.

Det kliar väldigt i min näsa och hade det inte varit för att det kliat så i flera veckor hade jag trott att jag hade en förkylning på gång. Nu tror jag att det är björken. Trött är jag också, men det kan bero på för mycket vin i går, en paj mage och för lite sömn på det. Tant är inte tjugo längre. Tydligen.

Ikväll ska jag roa mig med min nya leksak som jag fått ärva av maken, en iPad. När ska jag använda den, och till vad?

När om jag förstått mig på den ska jag gör mig i ordning för natten. I morgon ska vi iväg och träffa människor som jag bara träffat via mail! Jo, henne vi ska till har jag träffat IRL en gång, för snart tio år sen. Det ska bli otroligt spännande, jag är nästan lite nervös! Men jag är övertygad om att det kommer bli trevligt.
   .

Pustar ut

Det är varmt. Sommarvärme ju. Är inte van vid det. Och så lite pollenkänning eller vad det nu är på det. Nu sitter jag i växthuset, skuggad av en vit gardin och lite säckväv. Skönt!

Vi har köpt jord, en pion (fjolårets dog) och några krukor lavendel (fjolårets dog, de med). I år ska jag bottna med lite sand. Tror att lavendel vill ha väldränerat.

Ikväll blir det påskmat eftersom vi ska iväg i morgon. Det kommer bli spännande.

Nu slår det ut!

Jag möttes av en ljusgrön björk när jag öppnade altandörren i morse.

Bilden visar nog inte riktigt hur det ser ut, tagen i motljus. Men äntligen! Äntligen!

torsdag 21 april 2011

GLAD PÅSK!

Och jag som inte äter godis.

Eller gör jag?

Jag kanske "inte äter" ...

Halvdag *klapp klapp klapp*

Och ut med jobbarkompisarna efteråt och äta lunch med vin. Trevligt.

Idag får det nog bli en finkaffe på väg till jobbet tror jag. Det känns som en bra dag för det.

Om fem timmar är det helg!

onsdag 20 april 2011

Lite av vad jag gjort idag

Förutom att faktiskt ha städat en hel del i tvättstugan (röjt, slängt, lagt undan, tvättat) så har jag plockat ut en hel del av mina paprika- och tomatplantor till växthuset. Stockrosor och pelargonsticklingar har också fått flytta ut nu. Nu har våren kommit se!


 Min klockranka som övervintrat och växt så det nästan knakat högt i vardagsrummet har också fått flytta ut. Hoppas bara att den inte tappar alla bladen nu. En av mina små skott av Sundaville har också fått flytta ut.

Här är klockrankan. Hoppas den trivs den här sommaren också. Utan att löven bränns och trillar av, helst.

Och med detta satte jag personligt rekord i att använda frasen har också fått flytta ut. Nu ska jag gå och sova bort min huvudvärk.
.

Fika

Mina tjejer och jag fikar i växthuset. Jättemysigt!
När vi är klara ska jag klura på skuggning av densamma. Det blir VARMT när solen skiner.

Näe

Jag har röjt lite i tvättstugan på förmiddagen. Det märks knappt. Och nu är jag trött. Och då börjar barnen tjata om mat.

Jag får återkomma. Om jag orkar.
   .

tisdag 19 april 2011

Dagens outfit

Lite somrig tunika och svarta strumpbyxor (guds straff till oskyldiga flickor, eller ett manligt påfund) och svarta ballerinisar. Rosa kofta och blommig parfym. Uäk. Bring back the black polotröja!

måndag 18 april 2011

Några stockholmsbilder
En härligt ledig måndag

Solen skiner, fåglarna kvittrar och träden börjar så ut. Det är underbart! Jag ska gå ut och hänga min tvätt nu och sen blir det nog en påtår. Eller en kopp kamomillte eftersom magen inte är bra.

Idag ska några tomat och paprikaplantor flyttas ut i växthuset. Gurkan får stanna kvar inne ett par veckor till, eftersom den är mer ömtålig, tror jag.

Skulle paprikan och tomaten dö får jag väl börja om eller helt enkelt köpa mig en fix och färdig tomatplanta. Det gick ju bra förra året. Undrar när de ska börja få lite Chrysan förresten? Är det för tidigt för det nu? Äh, jag tror jag chansar och ser...
    .

Rummet

Vi hade ett stort rum där det lätt fick plats fem sängar utan att det var trångt. Dessutom var rummet väldigt bra städat och fräscht. Inte nog med det. Vi hade fått presenter på rummet också. Barnen fick varsin leksak och frukt och vi fick ost och kex och rödvin. Väldigt trevligt. Högsta betyg till Rica Hotel Kungsgatan! 

 Makens och min säng, jätteskön!

Och barnens sängar, en enkel och en dubbel.söndag 17 april 2011

H e m m a

Även om vi haft en jätterolig och härlig helg i Stockholm så är det ändå absolut bäst att komma hem. Barnen är lite griniga och trötta, vilket inte är konstigt efter alla intryck. Det var första gången för mina tioåringar att åka tåg och första gången för alla tre att bo på hotell. Och två sena kvällar på det. Och mycket promenerande hela dagen igår.

Ja jösses. Vem är inte trött. Och vems mage har inte helt slutat att fungera?! Och samma vem har precis satt i sig en ciao ciao. Men jag lät åtminstone bli det mesta av brödet. I alla fall det som ligger bakat över pizzan. Bra där. Bra bra bra där.

I morgon ska jag ladda upp och visa några av alla foton jag tagit.

Nu ska jag gå ut och vattna mitt lilla japanska körsbärsträd och så ska jag svära åt rådjuren som vandaliserat mina penséer. Duuuhuuuhumma djur!
    .

Hemreseoutfit

Vi är på tåget hem. Min mage är kass men annars mår jag bra. Solen skiner och vi har haft en underbar helg. Inte så mycket shopping som jag önskat, men jag överlever det! Shopping är ändå bara roligt i teorin. I verkligheten är det för mycket folk och för många jobbiga val.

Sonen har fått en åksjuketablett så hemresan ska nog gå bra.

Vacker morgon

Och jag har sovit gott! Tack vare öronpropparna. Jag vaknade vid halv fyra och hörde fulla människor skräna och ett enormt oväsen. Som en jättestor matttvätt som dundrade fram någonstans. Jag fattar inte. Varför väsnas så?

I detta nu hör jag fågelkvitter, barn som snusar och lite trafik från gatan. Men inget oväsen.

Nu duscha och sen väcka familjen.

fredag 15 april 2011

Nu sova

Och ni som går eller kör nere på Kungsgatan, fem våningar ner: Gå och lägg er! Och kör tyst!!!

Här är han!

Maken. Min fine man.
Och nu är vi i vackra Stockholm, på en restaurang på Kungsgatan. Ett stenkast från hotellet. Vi har det bra! Vi har det jättebra!

Trött dotter

Åksjuk son. Vinpåverkad jag.
20 minuter till Stockholm och solen syns mer och mer.
*fyller på plastmuggen med vin*
Det röda var slightly better than the white.

Slightly better is da shit!

Vinprovning

Sonens illamående har gått över lite och han har sålt lite Majblommor på tåget.

Jag har druckit äckligt vitt vin men har nu gått över till rött (tvingade maken att gå och köpa) och det röda är muchos bättre. Det är risk för lätt fylla. Men ev stavfel är phånens fel.

Om en timme kommer vi till Stockholm. Längtar!

På väg

Sonen mår illa. Åksjuk förnodligen och förhoppningsvis. Han är på toa nu med maken. Lär väl inte ta bort illamåendet direkt.

Nu är vi i Herrljunga. Vi har två timnar kvar, lite drygt.

Har koll tror jag

Kläderna är packade och det jag ska resa i ligger fint på sängen. Nu är det toalettgrejer och smycken och välja handväskor handväska som återstår.

Sen ska jag instruera syster och systersöner som ska få passa och gosa med Bosse (kaninen) i helgen. Vår sällskapssjuke dvärgvädur (Bosse alltså) är väldigt väldigt gosig och vill bli gosad med. Klockan tidig morgon skakar han i gallret och biter i träet och ger sig inte förrän någon kommer och håller honom sällskap och låter honom slicka på hand och arm. Han kallades inte Slickeman av uppfödaren för intet.

Gud vad vi kommer längta efter Bosse.

Packning var det ja.

Bekväma skor har jag och kläder. Plundra sparkontot ska jag göra också, så vi kan spendera pengar på mat och kanske lite shopping.

Lunch ska ätas också, helst innan blodsockret försvinner.

Jag får nog fortsätta så att jag blir klar någon gång. Helst utan att få PANIK i slutet. Fy för att bli sen till tåget *stressad*
   .

Hej hopp!

Jag har resfeber! Som alltid när jag ska iväg någonstans. Idag är det tåg till Stockholm som hägrar. Till och med sonen uttryckte glädje över resan i morse. Han har varit så sur och tvär och arg på att vi ska resa. Han missar nämligen en fotbollscup.

I förrgår föreslog han att vi skulle gå på en fotbollsmatch i Stockholm, "och bua åt AIK" - eh..? Nä, skulle inte tro det - ingen sport över huvudtaget. Och nej, ingen hockey heller. Sonen muttrade. Men i morse såg han ändå fram mot det. Första gången på hotell. Första gången åka tåg. Och första gången i Stockholm! Och i morgon ska de få träffa sin nye lille kusin. Och kanske hinna leka i Vasaparken. Inte med kusinen dock.

Jag har tömt kamerorna och laddar ena batteriet nu. Jag har vattnat alla pelargoner med gödning. Dock inte sticklingarna, de har bara fått lite lite vatten.

Nu dricker jag mitt förmiddagskaffe, lyssnar med ett halvt öra på Ring P1, och så försöker jag komma på vad jag ska ha för kläder och skor idag, och i morgon. Jag tror jag kör på bekväma kläder. Om jag känner mig bekväm så är jag bekväm. Och då mår jag bra och trivs med livet och mig själv. Och... ja, ni vet, skönhet kommer inifrån och så ... om jag älskar mig själv kan andra göra det också. (Fast maken älskar mig även när jag har dagar jag inte gör det)

I morgon får jag inte glömma bort att köpa present till lille kusinen. Jag har vetat om det här i flera månader men har jag köpt något? Nä, varför skulle jag. Våga vägra framförhållning. Typ. Dumt.

Jag är sugen på att köpa en ny handväska och nya skor. Och några snygga örhängen. Och en ny plånbok som inte gör sönder mina betalkort och körkort. En plånbok fri från massa kvitton.
    .

torsdag 14 april 2011

Ledig fyra dagar!

Herregud vad skönt det känns att vara ledig i morgon och på måndag. Och därimellan ska vi ut och åka tåg, äta på restaurang, sova på hotell, äta hotellfrukost, promenera i vår vackra huvudstad, träffa svåger/farbror och bebis/kusin, umgås, äta middag, sova igen, hotellfrukost igen, tåg hem. Lite shopping därimellan blir det nog också. Åh vad det ska bli trevligt. Mina minsta barn har aldrig åkt tåg. Om man inte räknar med pendeltåg en gång. Men det räknas ju inte. Inte heller spårvagn.

Idag är jag så trött så ni anar inte. Det spränger innanför pannan och ögonen och jag ska snart gå och lägga mig. Dricker lite kamomillte för magen som inte mår så bra just nu. Dumma mig vetemjöl.

Mina söta små pelargoner är i jorden. Jag får återkomma med art och sort, men någon hette Stjärnpelargon nånging, någon Änglapelargon Velvet duett (tror jag) och Änglapelargon Light. Såå söta plantor och såå söta blommor (som nu är bortplockade). Och nu hoppas jag att de väljer att överleva och trivas hos mig.