fredag 14 september 2012

Freeeeedag!

Fredag (och helg) är precis lika skönt och härligt när man är ledig som när man jobbar!

Någon fd arbetskollega påtalade det innan jag slutade att man inte kan njuta av helgen lika bra om man inte jobbar, jag vill tala om att det kan man visst! Men, samvetet mår lite bättre av att jobba lite.

I morse ringde hon som har hand om vikarierna och frågade om jag kunde jobba lite nästa vecka. Tre dagars jobb har jag fått, eller snarare två och en halv - perfekt. Och det är på förskolan som jag varit på mest, vilket är roligt, barnen "känner" mig och jag dem.

Förra veckan kom en liten sötnos fram och frågade "Fröken, bor du på min avdelning idag?"

Att tjäna egna pengar är riktigt skönt. Trots att jag inte har några problem med att bli försörjd av min man. Men det är ju inte fett att leva på en inkomst. Därför ser jag nu fram emot att få in pengar för min radio som ska ha blivit såld. Fick mail från Blocket idag som bekräftade att jag har pengarna inom 5 dagar. GÔTT!

:

4 kommentarer:

 1. Jag tror inte att man märker hur viktigt ens jobb är förrän man är utan jobb. Du kan ju iofs jobba om du vill men när man är som jag så är det lite trist att man inte har något att längta till, inga jobbarkompisar att prata med. Livet blir lite tyst...

  SvaraRadera
 2. Renée: Ja, det är nog mycket värre om man inte kan eller får jobba. Helst om man vill ... Jag är oerhört tacksam över min situation just nu, även om jag klagar lite då och då :)

  SvaraRadera
 3. Härligt med egen inkomst, visst är det så! Jag och min man arbetar i vårt eget företag men visst är det han som jobbar mest..jag har bara några arbetsuppgifter men de är viktiga de med! Men jag drömmer ju om att kunna leva på att skriva böcker...någon gång i framtiden alltså... jag visualiserar den bilden flera gånger om dagen och hoppas att den blir sann. Jag ska verkligen jobba för det!
  Ha en mysig fredag!

  SvaraRadera
 4. Jag har alltid ledig dag fredagar vilket är helt perfekt. Hinner röja hemma, förbereda god mat till helgen och umgås med dottern när hon kommer hem med skoltaxin. Nej, att jobba heltid saknar jag inte ett dugg.

  SvaraRadera