tisdag 25 september 2012

Lektör eller coach

*Gulp*

Jag har tagit första steget mot att skaffa mig en lektör eller en coach. På ett sätt vill jag inte blanda in något proffs i min text (kan själv!) men jag vet också att jag är tillräckligt kass på att skriva för att behöva någon som styr upp och kommer med tips och idéer.

Nästa steg blir att kontakta de personer jag fått tips på. Och kolla hur de verkar, men framför allt, hur mycket de tar betalt.

Steget därefter blir att våga släppa iväg texten. Det är ju som att skicka iväg en stor bit av mig själv och mitt inre. Och vågar jag det?!! Det vete sjutton faktiskt.


(Och så vill jag ju så förbannat gärna klara av det här utan någon som helst hjälp utifrån, det skulle liksom kännas extra bra. Samtidigt som jag vet att jag behöver hjälp, jag är inte tillräckligt duktig.)


Nu blir det lunch. Yoghurt och musli. Det får duga.
 .

13 kommentarer:

 1. Jag har bestämt mig för att inte blanda in någon annan än en god vän som läser korr som bäst, mest för att ta bort åländska ord som ingen annan förstår ;-))

  SvaraRadera
 2. Kritik är ju inget man vill ha direkt men det gör ju att man faktiskt får tänka till och kanske till och med bli bättre på det man gör. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Nu börjar de hända saker, va kul!!
  Du måste ha skrivit mycket nu?
  Kram

  SvaraRadera
 4. Mitt tips är att vänta med att skicka det till en lektör tills det är klart och du har gjort det så bra du bara kan på egen hand. Det ger dig mer valuta för lektörstjänsten, eftersom denne slipper kommentera saker du egentligen redan visste om. Däremot finns det ju olika skrivcoacher som kan guida en genom själva tillkomsten av manuset och komma med synpunkter under vägen, det kanske vore något att fundera på? Lycka till hur som helst. :)

  SvaraRadera
 5. Jag tror att det är bra beslut om du är osäker på din text, ditt sätt att skriva. Att ta emot kritik är alltid svårt men med en lektör eller coach är det också ett sätt att lära sig ta emot kritik. Allt som utvecklar oss är av godo. Heja Agneta!

  SvaraRadera
 6. Venus: :)

  Renée: Kritik är jobbigt, men jättebra!!

  Anna: Jag har skrivit en del, men eftersom jag tog bort hälften av allt jag skrivit i augusti så har jag inte kommit mer än lite drygt hälften. Men jag är på gång.

  Kati: Tack för tipset! Jag ska nog fila lite till innan det blir lektör, men troligtvis kör jag med en coach. Kanske.

  Carola: Och jag vill ju utvecklas! :)

  SvaraRadera
 7. Visste inte ens att det fanns fina titlar för sånt - lektör

  SvaraRadera
 8. Spännande! Som en PT för skrivandet. Kritik/feedback från en kunnig person är nog bland det bästa man kan få. :)

  SvaraRadera
 9. Shamrock: Visste inte jag heller för några månader sen!

  Märta: En skrivar-PT vore toppen!

  SvaraRadera
 10. Spännande, jag velar också mellan lektör och coach (fast jag är långt ifrån endera i dagsläget), det lutar dock mot coachen eftersom jag redan inser hur mkt stöd jag behöver. I mitt arbete arbetar vi med interngranskning, dvs. inga handlingar får skickas ut från företaget innan det har granskats av en kollega. Det har lärt mig hur mkt man kan missa trots att man "vet" att man har gjort ett perfekt jobb. Lycka till!

  SvaraRadera
 11. Gaaaaah. Vilken idiot jag är. nU såg jag ju ATT du redan skrivit ..."eller coach" i titeln... Sorry. Här kommer jag och tror ATT JAG har uppfunnit varmvattnet... *rodnar*

  SvaraRadera
 12. Jag kände precis som du förut, men när jag väl anlitade en lektör så fick jag chansen att se på mitt manus ur ett nytt perspektiv. Sedan är det alltid min berättelse och upp till mig att göra vad jag vill med utlåtandet. Och så gäller det ju att hitta en lektör som man känner att man har förtroende för såklart. Lycka till!

  SvaraRadera