tisdag 25 september 2012

Sköna lediga tisdag

Jag älskar att vara ledig! Helst på vardagar när jag är helt ensam hemma. Tystnaden, stillheten, lugnet.

Alla bäst gillar jag de lediga dagarna när jag har jobbat lite. Igår blev en tiotimmarsdag. Och jag hade ingen huvudvärk (tänkte på att dricka vatten och andas med näsan) när jag kom hem igår - så skönt. Kände mig nöjd med mig själv.

Själva arbetssituationen lämnar en hel del att önska just nu (kan inte blogga om det), men vill inte byta arbetsplats. Jag har börjat lära känna barnen, och de mig, och jag tror att deras föräldrar uppskattar att det är samma vikarie som återkommer, istället för att det ska vara en massa olika tjugoåringar varje gång. Inget ont om tjugoåringar, men fyrtioåringar med erfarenhet smäller aningens högre.

Så, hur som helst.

Jag känner att jag kämpar mot humöret fortfarande. Vill ibland bara lägga mig ner och dra en skön filt över huvudet, äta choklad och vältra mig i självömkan. Men innan jag gör det ska jag skriva klart min bok.

Det SKA bli en bok. Jag kanske inte blir utgiven av ett förlag - eller snarare blir jag högst troligt inte det - men jag ger ut den själv, på något sätt och i någon form. Kanske startar jag eget förlag. (Har ju haft drömmar och planer på att bli egen företagare ett tag, har till och med ett bolag vilande som jag kan väcka liv i).

Vi får se.

Jag ska först överleva den här hösten.

Det är konstigt tycker jag, hösten är min favoritmånad - så otroligt vacker, även en dimmig och grå novemberdag - och ändå får jag så många deppiga tankar och känslor just på hösten och vintern och våren. Mitt konstnärssinne?
.

2 kommentarer:

 1. Hej!!
  Så spännande o skriva bok, o att få lite hjälp av en coach..kanon!
  Tänkte på det du skrev om o jobba som vikarie, 40 år o med erfarenhet c",)
  Jag jobbar på dagis o så har jag fått frågan om o ta vikartimmar på skolan. har till nu sagt nej för att jag tänker att barna borde få utbildat folk som lär dem...Men om det inte finns utbildat folk o ta av, va då?
  Så, hur tänker du där? Âr det värt ett försök kanske?

  Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Anna: Hej!
  Jag tror att man kan vara lämplig för ett jobb även utan adekvat utbildning. Jag tycker du ska testa och se om du gillar det!

  SvaraRadera