fredag 28 september 2012

Heeej... *vinkar lite slött*

Herre. Gud.

Pustar ut i soffan. Har varit i stan idag. Jobbigt.


Åker hemifrån för att träffa två kompisar för lunch, tar bilen eftersom maken kommer från konferens och kan köra hem från stan. (Jag ogillar att köra bil). Hittar efter lite strul en parkering, längst bort, och en biljettautomat som inte tar kort med chip. Hur kan de inte ta kort med chip? Har inte de flesta Master eller Visakort chip nu förtiden?

Jag hade fem kronor i mynt.

Sprang till kiosken för att växla. De hade inte en krona i myntväxel. Inte ens om jag skulle handla något. Nähä. Springer därifrån och rusar in på närmsta restaurang, kinkig servitris som först inte ville lämna ifrån sig sina mynt, men efter ett nästan tårdrypande bedjande från mig gav hon mig några tior och femmor i dricks. TACK SPICE på Södra Vägen för er vänlighet! (Deras thaimat är by the way jättegod! Har ätit många gånger på Spice på Kungstorget.)

Rusade tillbaka och köpte biljett, in med den i bilen och sen kuta till restaurangen där mina kompisar väntar. Herrejättejävlar vad jag svettades. Hela middagen satt jag och torkade svetten. Mysigt. Nice. Fan.

Det värsta är att jag hade kommit i tid om det inte vore för att jag fick springa runt och leta växel. Dumma dumma de som sköter parkeringen på Heden. Dumma!

Efter den trevliga lunchen med prat prat prat snurrade jag runt en stund i stan. In på NK för att köpa en kajal och en ansiktsskrubb. (Stort ogilla på NK, men eftersom jag har presentkort där fick det bli så. Hatar butiker med snorkiga expediter som går med näsorna i vädret.)

Sen gick jag förbi stans finaste och bästa mattaffär och hälsade på en av innehavarna och drack en kopp kaffe och fick en energikick som jag så väl behövde just då. Mys!

I morgon blir det Bokmässan med en kompis, och jag har börjat djupandas redan nu. Misstänker att det kommer vara en del människor där ...

Vi ska även gå och ta oss ett glas vin efteråt. Eller två.
.

4 kommentarer:

 1. önskar att jag bodde närmare så jag kunde åka på bokmässa!

  SvaraRadera
 2. Åh härlig dag OCH härlig morgondag låter det som (trots parkeringsstress)

  SvaraRadera
 3. Nu har jag äntligen hittat tillbaka till din blogg igen. Måste, pinsamt nog, erkänna att efter min datorkrasch i somras så har jag tappat bort en del av det jag brukat läsa, därigenom denna bloggen... *skäms* Ska bli kul att läsa ikapp i alla fall, du skriver så himla bra. Känns som att sitta och småprata med dig när man läser, mys! :)

  SvaraRadera
 4. Malla: Ja, du har en bit...

  Shamrock: Jodå! Helt ok dag!

  Jessica: Kul att ha dig här igen :)

  SvaraRadera