söndag 16 maj 2010

Shutter Island

Vi har precis sett Shutter Island. På ett sätt önskar jag att jag
inte hade läst boken.

Filmen var rätt så bra, förutom några riktiga filmtabbar!
Irriterande som bara den. Men förutom det, en helt klart sevärd film!
Riktigt Spännande tidvis. Ungefär som boken. Se den!

Eller ännu hellre: läs boken! Patient 67. Riktigt riktigt bra!

Hoppas jag slipper läskiga drömmar i natt.

3 kommentarer:

  1. Har sett filmen och gillade den. Vad var det för tabbar? Måste ha missat dom.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Det är första gången jag tittar in till dig.

    Jag fastnade lite för din beskrivning: "...på tok för mycket vilja i förhållande till tid..." Det stämmer klockrent in på mig. På gott och ont!

    Tack för filmtipset! Och du, jag skrattade när jag såg inlägget "Jag är inte bara mamma. Jag är även en partypingla!!" Skönt att fler kan tänka så utan att känna sig patetisk. :D :D

    Kramkram
    Ullis

    SvaraRadera
  3. Tänkte bara: Dels när han kommer upp ur vattnet efter att ha simmat ut till fyren: byxorna är bara blöta direkt när han kliver ur vattnet och i nästa scen är byxorna som vanligt och fladdrar kring benen.

    En annan grej: Teddy står och pratar med den där Noyce som befinner sig bakom galler.
    När vi får se Noyce bakifrån och Teddy framifrån står Noyce och kliar sig på skallen, men när vi ser Teddy bakifrån och Noyce framifrån håller han bägge händerna på gallret.
    Och det handlar inte om att bara klia lite snabbt i huvudet och sen ta bort handen, utan han håller verkligen handen där som om han inte hade bättre för sig under samtalets gång.
    Och de växlar ju kamera fram och tillbaka flera gånger så man hinner verkligen lägga märke till det (jag har en uppmärksam man, tänkte inte på det själv först!) Inte bara en snabb engångsföreteelse alltså.

    Garbo och jag: Hej! Kul att du tittade in, och lämnade en så lång kommentar!

    Det där med partypingla råkade jag säga på en nyårsfest för ca tio år sen. När en kompis filmade! (Varför vi envisades med att filma våra fester vet jag inte, men gud vad vi har skrattat åt mycket i efterhand!)
    Och då går jag mellan två killar och säger in i kameran "jag är inte bara mamma, jag är partypingla också!" och hänvisade lite till tandkrämsreklamen som gick just då.
    =))

    SvaraRadera