torsdag 3 januari 2013

Åh herre, jösses

Ikväll ska vi bjuda på middag. Gryta. Mustig och god gryta som fått koka länge länge på svag värme.

Så var det tänkt i alla fall.

Maken skar köttet (jag vägrar) och brynte det. Sen tog jag över. Hej och hå vad det är lätt att göra gryta när köttet är fixat. Gick strålande tills maken säger: "Du vet om att fond och buljong inte är samma sak, va? En sådan här flaska räcker till fyra liter buljong." Han pekar på en av de flaskor med fond jag precis tömt ner i grytan.

Alltså.

[fula ord]

Håll alla tummar och tår för att grytan blir ätbar, och gärna också god! Trots överdosering av fond.
:

2 kommentarer:

  1. Hahahaha...nu förgyllde du min dag. Det måste ligga i generna det där med att ta fel...det är någon (Lennart?) i släkten som använde bakpulver istället för vetemjöl vid ett omtalat sockerkaksbak? :-D

    SvaraRadera
  2. Catarina: Det har jag inte hört något om?! Men jösses vad jag hade velat se de kakorna!! :)

    SvaraRadera