söndag 3 april 2016

Idag ska jag göra något jag aldrig gjort förut


Jag ska för första gången i mitt liv besöka Botaniska Trädgården!

I många år pratade min mormor och jag om att vi skulle åka dit, men det blev aldrig av. Men nu när maken sitter i styrelsen ska vi minsann dit ... :)

Tydligen blommar lökväxter för fullt nu. I min trädgård har mina fem snödroppar blivit fyra, efter att Bosse (kaninen) bitit av en av dem. Han åt den inte, bröt bara av den och lät den ligga. Hur tyket som helst!

Jo, jag har några vita krokus också, i en lite undanskymd del av gräsmattan. Något jag inte riktigt minns att jag har planterat ... men jag kan ha hittat några gamla lökar i garaget för ett par år sedan och grävt ner på väl vald (lite halvgöd) plats. Har alltid tyckt att krokus varit tråkiga och lite fula.

Men för varje år som går uppskattar jag just krokus mer och mer, och måste nog införskaffa mig några (massa) fler lökar och trycka ner i gräsmattan. Är ju underbart när de kommer med våren!

Ska även skaffa fler snödroppar. De har jag alltid älskat och önskat att jag haft i min egen trädgård. (Ändå dröjde det, konstigt nog, måååånga år innan jag skaffade några.)


Men nu träna!


1 kommentar:

  1. Men du, du kommer att bli såld på Botan! Vi var ofta där förr men sen vi fick hund så gick det inte så bra mer. Lökarna - fantastiska. Men missa inte perennerna sedan, man blir som tokig. Och så gå i dalen också, sten stenträdgården, där finns en fin liten japansk bit. Oh, jag flyttar tillbaka till civilisationen......det är det här jag börjar sakna nu när jag sitter på mitt berg!
    Kram

    SvaraRadera