söndag 2 oktober 2016

Ibland blir jag trött på mig själv

Igår kväll fick jag frågan om jag alltid skriver nya versioner eller om jag redigerar i befintlig text också. Då var jag tvungen att testa att redigera i befintliga manuset ... många kapitel klipptes bort, raderades - hur tänker jag när jag skriver egentligen? - men ett hittade jag till slut som kändes relevant.

Det var lite segt, men efter att ha tagit bort massor med onödiga meningar (det var mest dialog i det här kapitlet) blev det lite tajtare.

Rätt som det var blev klockan halv tolv. Jag som var färdig för att sova redan vid tio-tiden.

Sömntåget hade gått och jag har sovit uselt i natt. Halsen känns lite sådär faktiskt och det retar mig. Allt retar mig just nu. Varför gör jag inte som jag vet är bäst för mig? Går och lägger mig när jag är trött, tex? Eller tar många pauser i skrivandet? Tränar och stretchar mer? Nej nej, rätt i kaklet istället, varenda gång.

Nu behöver jag kaffe. Godmorgon!


4 kommentarer:

 1. Jag fattar inte vad du gör när du redigerar? Varför redigerar du inte i befintlig text?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte heller varför jag hellre skriver nytt än redigerar befintlig text. Kanske fortfarande prövar mig fram i skrivandets konst? (Det känns aningen tidskrävande, måste jag erkänna.)

   Radera
 2. Hade en bekant för många år sedan som jobbade som du, skrev nytt i stället för att jobba om befintligt. Till slut kom hon på att datorn var hennes problem. I stället skrev hon allt för hand, ändrade och skrev till i marginalerna tills hon var nöjd med handlingen och sedan renskrev hon allt i datorn, och då kom de där fina formuleringarna, när det andra redan var uttänk och inte stod i vägen. Nu menar jag verkligen inte att du borde skriva för hand :-) bara att det nog finns lika många metoder som det finns författare och att alla sätt är bra om de funkar. Men ditt sätt låter kanske lite tidskrävande :-) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag måste skriva storyn ett par gånger. Dels för att få ur mig all onödig info, dels få bort allt som är onödigt för läsaren.

   Skriva för hand orkar jag inte! Då får jag skrivkramp i handen. :)

   Tror också att det finns nästan lika många metoder som det finns författare. :)

   Känner också att jag är så ny fortfarande, att jag inte hittat vad som är rätt för mig.

   Tack! :)

   Radera