söndag 21 januari 2018

I behov av förändring

Större delen av hösten har jag haft munsår. Det känns som hela hösten, men jag tror att det kom efter ca halva terminen. Sedan har de avlöst varandra så gott som hela tiden. Ibland har jag haft två stycken på samma gång.

Tills i förrgår trodde jag att det hade lugnat ner sig. Hade säkert gått en vecka utan en enda blåsa! Då slog de till med full kraft. Två stora på läppen och nästan hela gommen.

Jag blir tokig snart. Jag måste hitta ett sätt att bli pigg och full av ork igen.

Sedan nyårsafton har jag slutat med onödigt socker och vetemjöl, och börjat träna. Äter mer grönsaker än tidigare. Äter till och med äckliga bönor som serveras på jobbet ibland. Ändå märker jag ingen förändring. Inte till det bättre i alla fall.

Lägger mig ofta tidigt, men vaknar alltid långt före klockan. Borde kanske sovit klart då? Icke. Är så trött och matt och orkeslös. Har nästan alltid nära till gråt och känner ofta hur livslusten liksom sinar.

Hur i hela friden ska jag orka fram till sommaren?

9 kommentarer:

 1. Något virus har du ju i kroppen låter det som. Kanske en tur till farbror doktorn börjar bli på sin plats?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror med stor säkerhet att det har med stress att göra. :( Jag måste nog börja där.

   Radera
  2. Usch, du vet om att många vårdcentraler har olika program/kurser att gå?

   Radera
 2. Det undrar jag också mellan varven; hur fan man ska orka. Men förmodligen är det lättare för mig som är van.
  När jag inte kan sova pga av jobbet tar jag alltid det på allvar. Säger på jobbet hur det är och gör ändringar i den arbetssituation jag har just då, om det är möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet bara inte vad jag kan göra för förändring. Förutom att gå ner i arbetstid igen.

   Radera
 3. Det är inte afte du har? Googla och se hur de ser ut ... Är det afte så har jag tips om hur du ska få dem att inte bryta ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blåsorna inne i munnen kommer väldigt sällan. Det är värre med dem på läpparna. Men jag tror att det är stress. Övriga kroppen (och själen) är väldigt stressad.

   Radera
  2. Är dock nyfiken på vad du har för tips! :)

   Radera
  3. Det finns en tandkräm som heter Sinaftin (svindyr) som brukar lindra. Du tar en tops och lite lite tandkräm på den och sen duttar du på blåsan. Jag har stoppat många afte med den krämen... Men om den fungerar på munsår det vet jag inte men det är kanske värt att prova.

   Radera