lördag 16 mars 2019

Testar med ny omstart

Igår fick jag veta att jag inte klarade tentan. Jag blev oväntat ledsen över resultatet. Förvånansvärt ledsen faktiskt. (Misstänker starkt att det är kopplat till hormoner. Ni vet ... det där som kvinnor som passerat 45 går in i och drabbas av ...)

Hur som helst. Jag grät mot makens axel en stund och tog mig sedan samman. Herregud! Folk drabbas av tragiska besked varje dag - sjukdom, dödsfall, skilsmässa. Och jag grinar över en tenta?!

Kursen är inte ens viktig för mig. Jag tänker inte läsa någon fortsättning och tänker inte läsa pedagogik för att bli svensklärare heller. Jag anmälde mig till den för att se om jag kom med. Trodde först att jag inte ens var behörig för sjutton!

Jag har gått den för att jag älskar svenska, älskar att skriva och tycker att grammatik är både vackert och kul. (Ackusativ, predikativ, pluskvamperfekt, adjektiv - som poesi i mina öron. På riktigt! I love it.)

Dock tycker jag att språket i vissa akademiska texter är bra tröglästa och lite högtravande. Medan vissa texter är bättre, ska tilläggas i rättvisans namn.

Hur som helst. Omtenta tänker jag inte skriva, för att jag varken vill, orkar eller hinner. Och för att jag inte behöver.

Kanske tänker jag gå någon annan kurs i framtiden, för jag gillar att läsa på universitetet - det är spännande och lärorikt (trots all onödigt stelbent skriven text som ska läsas). Men då ska det handla om något som kan utveckla mitt skrivande lite mer.

Nu kom jag ifrån ämnet lite.

Jag ska göra en ny rensning och röjning i arbetsrummet. Det har stökats till sedan förra röjningen. Och jag behöver också rensa i tvättstugan. Kanske blir det lite Feng Shui-fördelar över det hela. Hela universum ska veta att det behövs just nu.

2 kommentarer:

  1. Kram till dig! Ibland går det inte som man tänker sig och det man tror inte betyder något betyder mer än det gör på något annat sätt. Rensning är bra terapi :)

    SvaraRadera