fredag 13 augusti 2010

Hemma hel och belåten

Att komma körandes E6 genom Göteborg och byta till E45 är inte roligt. Inte när det är jag som ska köra och jag har en tid att passa. Jag var nervös redan innan jag lämnat hemmet. Men det gick bra. Jag satt och lutade mig fram, koncentrerad till max och stirrade efter skyltar, streck i gatan, bilar i alla backspeglar och rutor (huvudet gick som en vindsnurra) och jublade när jag var på rätt väg! Och jublade nästan igen när jag inte hamnade i Hjällbo (som jag gjorde en annan gång).

Det var trevligt, god lunch, god latte och trevligt småprat! Barnen fann sig väl tillrätta med de andra.

På måndag börjar jobbet, det var ett samtalsämne som kom på tal några gånger. Enough said.

På väg hem pep bensinmätaren. Jag var tvungen att tanka. Stegar in på bensinstationen och säger att jag tänkte tanka och man betalar väl i förskott? Ja, efter klockan 18. Jaha. Måste man läsa hela skylten? Ut igen, tankar - efter att först ha fått hjälp av 11-åriga dottern att få upp tanklocket. Tankluckan. Hm.

Får efter ett tag in hela slangen (eller ja, den där delen längst fram i alla fall) och kunde tanka så jag kunde komma hem. Sen in och betala och sen därifrån snabbt som oljad blixt. Gillar inte att tanka. Gillar inte känslan av total hjälplöshet som alltid infinner sig. Vet ni att jag inte ens vet hur man öppnar motorhuven på vår bil. Än mindre hur man fyller på olja och vad mer som kan tänkas behövas fylla på. Fyller man på olja nu för tiden, förresten?

Sen var det in på Ica i ilfart och handla. Det är ju också jättekul en fredag eftermiddag. Nu är jag hemkommen och det är skööööönt. Njuta av kvällen är det som gäller den här fredagen. Jag ska sno ihop middag bara. Råkade jag lova i går kväll. Jag hade druckit vin...

Undrar om jag ska komma igång och skriva lite på min kommande roman? *lustigt skratt*
.

6 kommentarer:

  1. Klart man ska skriva på sin kommande roman! *hysteriskt skratt*

    SvaraRadera
  2. Hur kan det va att du ogillar köra bil/tanka? Du verkar så "cool" i allt annat så jag blev aningen ...förvånad ;-D
    Vad blir det för god mat nu då?
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Nilla: Klart! Klart man ska.... ska bara först....

    Ulrika: Oj! Cool? Jag? Eller är du ironisk nu?

    SvaraRadera
  4. Klart romanerna ska bli klara! Läsarna = jag, väntar ju!

    SvaraRadera
  5. Oj, vad skönt att slippa tanka. Det och att fylla på spolarvätska är saker som jag tränat på alltför mycket.

    SvaraRadera
  6. Låter som ett flott liv att nästan alltid slippa tanka o sköta annat på bilen...! Det "värsta" jag råkade ut för var att ha fått punka på en god väns bil. Jag skulle hjälpa hans flickvän att flytta (separerat), så hon var med. Om hon hjälpte till? Inte, det var ju bara ca -15 o ute på landet. Jag hittade dock en automatmack med belysning som jag lyckades få bilskrället till, när jag upptäckte att det var kört. Själva däckbytet som sådant gick väl bra. Det var urplockandet av allt i reservhjulsbaljan, för där låg verkligen mycket grejor. Nästan så man önskar han hade haft en bil med reservhjulet under durken istället, men jag hade säkert inte tyckt det varit roligt att behöva ta loss hjulet därifrån... Pest eller kolera...?

    SvaraRadera