tisdag 31 maj 2011

Tålamodsavsaknad

Ikväll var en sådan där kväll då jag skäller godnatt till barnen. Jag hatar mig själv för det, men mest hatar jag anledningen/arna till att det blir så.

Ok nya tag i morgon. Och jag tror att väskan är en keeper.

Observera tror.

Men alltså...

Att slå sig ner i soffan och placera en kudde bakom ryggen och datorn i knät och upptäcka att radion står på alldeles för högt, är inte roligt. Orka resa mig för att stänga av eländet. Det är alltid skit som spelas också när volymen är hög. Som unga killar som har för kassa hörlurar på bussen. Herregud om man fick drämma något hårt i huvudet på dem.

Nu borde jag tvätta lite, men det kan jag göra i morgon när jag kommer hem tidigt. Eller på torsdag när jag är ledig.

Nu borde jag plantera om min stora gurkplanta, men jag väljer att göra det när maken är hemma och kan hjälpa till att hålla. Heter det hjälpa till och hålla eller hjälpa till att hålla? Att hålla känns mer rätt, men ofta läser jag att folk skriver och i stället för att på många ställen. Nu borde jag ju kommit på något exempel också.

Jag är lite inne på att sluta blogga i den här bloggen och kanske börja om på ny blogg. Jag har nämligen utnyttjat nästan 90% av bildkapaciteten (eller vad det kallas) och utan bilder blir det ingen kul blogg. Men så vet jag inte. Bara för att jag börjar om någon annanstans, troligtvis Wordpress i så fall, betyder inte det att jag får mer tid eller lust till att blogga.

Men jag får ge det ett par månader till. Än är jag väldigt ny på jobbet, och det tar mycket energi!

Snart har jag en fotoutställning att fokusera på också. Och så borde jag skriva på min text lite mer. Hm. Hm. Hm.

Och så har jag en ny väska att fundera över också. I går gick jag tillbaka med den jag köpte i fredags. Den kändes inte helt rätt. Men jag bytte till en annan, liknande, bättre. Tror jag. Än känns den inte fel i alla fall. Inte känns den helt hundra procent rätt heller - men den väskan som är det finns inte! Den får jag nog designa själv i så fall och det blir inte lätt! Jag tror att jag kan ha funnit Väskan. Faktiskt. Ok, det finns en modell som jag kanske skulle kunna tänka mig att köpa istället som kan vara snäppet bättre. Men den kostar inte snäppet mer. Den kostar en förmögenhet mer. Och någon måtta får det finnas även för mig. Även när det kommer till väskor. GudVadJagHatarMåtta.
     .

måndag 30 maj 2011

Stackars kungen, och lite annat

Jag tycker synd om kungen just nu. Jag tror att han får oförskämt mycket skit i onödan.

Och nej, jag är inte insatt i ämnet, har inte hunnit eller orkat läsa något (bryr mig inte heller) men jag tycker synd om honom. En spontan känsla som poppar upp bara. Ville bara berätta det.


Annars då? Det är bra. Det är faktiskt bra! Idag var femte måndagen på jobbet och jag fattar inte hur fort tiden gått. Idag har jag "jobbat" som i jobbat på riktigt. Min handledare var ju på kundbesök och jag fick rodda hennes grejer. Jag tror att det gick bra! Det jag gjorde. Det jag inte fixade lät jag vara. Men det jag har gjort hoppas jag att jag gjort rätt. Det vore väldigt roligt.

Jag har hunnit köpa ytterligare en väska som jag lämnade tillbaka idag, och passade på att byta mot en annan. Den har jag inte plockat upp ur kassen ännu. Men det ska jag snart göra. Plocka upp och packa med mina saker. Hoppas det är den rätta väskan! Jag orkar inte med det här velandet och letandet. Jag är ju för fasiken helt besatt av att hitta Väskan.

Nu ska jag försöka få mina systersöner att vilja gå och lägga sig. Den store leker just nu med min son och han vill nog inte gå hem för att sova... Men den lille, han längtar efter sin napp!
     .

söndag 29 maj 2011

God middag

Nyss hemkommen från mor och far där vi firat mamma. Och jag är proppmätt efter att ha ätit på tok för mycket mat och efterrätt. Efterrätten var morotskaka som min bror bakat - syndigt god och det var den som ställde till oreda i magen. Men så värt det!

Trevligt och gott.

Nu väntar jag hem äldsta dottern som är på Liseberg med en kompis. Känns sådär att inte ha koll på henne. Men det hoppas jag att kompisens pappa har.

När hon väl kommit hem ska jag börja förbereda mig för sängen. Ska lägga mig TIDIGT ikväll, kanske läsa en stund och sen sova. I morgon ska jag "vikariera" för min handläggare. Pirrigt! Min gruppchef kom i fredags och frågade oss vad jag skulle göra på måndag (handledaren ska på kundbesök), om jag skulle göra lite enklare post eller så. Men nej, då säger min handledare att jag är duktigare än så och att jag kunde ta och göra hennes jobb! (Say what?) Hon har en kund som har så struliga saker att inte ens hon vet hur hon ska lösa det...

Men japp. Är det någon gång man ska sjabbla till det ordentligt så är det väl den femte måndagen på jobbet.
     .

Trött idag

Herregud vad sent det blev igår! Halv fyra gick jag och la mig och då hade jag inte ens sminkat av mig och tänderna var högst sporadiskt borstade. Men vilken trevlig kväll! Så mycket vin, cider och sprit var det länge sen jag drack. Men så var det också länge sen jag hade så vansinnigt roligt! Så mycket trevligt folk och så mycket god mat, goda viner och goda drinkar. Och vad gott det var med en Cointreau till kaffet sent sent på kvällen. Jösses... Det enda som inte levde upp till förväntningarna var dansen och DJ. Sketakass musik spelade han. Och så stängde stället klockan 01.00. What, liksom? Redan?

På väg hem stannade vi till hemma hos min syster och svåger och dumma svåger blandade en drink som dumdumdumma jag drack! Klockan halv tre på natten! Inte klokt någon stans. Det som räddade mig från baksmällan from hell är att vi åt av vår goda förrätt (parmainlindad skaldjur) samtidigt som vi drack nattadrinken. Att äta innan sänggående är nog nästan viktigare än att bälga i sig massor av vatten. I alla fall för min del.

Ingen huvudvärk idag, inget illamående, bara tröttheten från underjorden. Halv fyra och sen vaknade jag kanske en eller två gånger i timmen och hade lite svårt att somna om. Usch. Längtade redan då efter kvällen och sängen och sova.

Men, man lever ju bara en gång och jag hade så vansinnigt trevligt igår och nu längtar jag efter midsommar som vi ska fira med två andra riktigt roliga och trevliga familjer. Då kommer det bli fulsång och fuldans så det står hela till!
   ,

lördag 28 maj 2011

Dine Around

Hej!

Nu är det fest! Big time fest.

Vi har varit på förfest (jag fick en cider på7% alkohol) och haft förrätt med vitt vin (och mat då) och nu ska vi o h äta varmrätt om sex minuter.

Vi har hittills haft fruktansvärt trevlivt!!!! Oc om jag verkar onykter så är det precis vad det är. Vad jag är. Shit vad mycket för mycket in jag kommer diricka. GOaste Jenny ska vara med också! Kanske blir det rapport i morgon, kansek blir det inget.

O h ja stavar som en kratta men jag tror det beror på att jag itne är van att skriva på ett tagngenbord.

Nu ska jag iväg på varmrätt och sen blir det efterrätt ovh efter det blir det fest på lokal. Herregud vad jags stavar illa, men det bjider jag på.

fredag 27 maj 2011

Vissa löften får man bryta

Såsom Jag ska aldrig dricka (för mycket vin) igen. Och: Jag ska inte köpa någon ny väska.

Tur att man får det.

Och tur man har öppet köp.

torsdag 26 maj 2011

Revy

Äldsta dottern ska uppträda, tillsammans med resten av alla femteklassare. Jag vill hem... behöver bajsa och sova.

Världen bästa mamma inte.

onsdag 25 maj 2011

Testar att lägga mig nu

Den. Här. Tröttheten.

I natt sov jag dessutom rätt dåligt vilket inte gör mig piggare....

På jobbet går det rätt bra! Idag har jag suttit själv och jobbat en del. Det är kul, men jobbigt att behöva fråga heeeela tiden och inte kunna allt. Kontrollfreak??

En väska är inhandlad, ångrad och står i hallen för att tas med tillbaka till affären i morgon. Jag kommer bli bannlyst där. Suck för mig. Men var finns Väskan?

tisdag 24 maj 2011

Blåsig kväll

Och rätt kylig vind också. Inge skönt alls.

Idag har jag kommit på mig själv med att flera gånger undra om det är måndag eller tisdag. Är helt förvirrad när jag inte längre jobbar kväll. Det rullar på hela tiden. I morse hade vi frukostmöte på jobbet, så trevligt och informativt. Är liksom inte van vid att vara delaktig, få veta en massa saker och känna att man är en del av ett större sammanhang. Det är trevligt och sporrande.

Tröttheten sitter i och den kommer nog att göra det några veckor till. Men jag lever med det (klagar en del bara) och accepterar (gaaaaah) att det är så. Och så överlever jag tack vare nästan åtta timmars sömn varje natt. Måste lägga mig strax före 22 för att alls orka med nästkommande dag.

Men det är roligt också! Längtar bara tills jag blir piggare...

Idag har vi flyttat om på kontoret och det blev jättebra för min del.

Näpp, nu kvällsmat, strax hämta make och äldsta dottern och sen sova! Äntligen!!!

Ja, yllekappa

Pikétröja, kofta och kavaj också. Jag ska Så Inte Frysa.

Kl åtta är det kvartalsmöte. Med frukost tror jag. Looking forward to!

I eftermiddag ska vi möblera om, på jobbet. Därimellan ska vi jobba. Och äta lunch.

Men först av allt: komma ihåg att gå av vid Korsvägen. Bussen går inte längre nämnligen. Och det är så pinsamt när jag sitter kvar och chauffören får ropa...

måndag 23 maj 2011

Morgonplut

Ett fåfängt men lite misslyckat försök att med ett plutande visa mitt fina läppglans. Men glanset är fint. Dock att det inte syns så väl på den konstiga munnen.

Måndag vecka fyra. Nu börjar det på riktigt. Jobbet alltså. Äntligen!

Måste bara få mig en kopp kaffe. Eller två. Pronto. Men bilkön alltså. Seeheeeg.

söndag 22 maj 2011

Jamen dåså

Nu återstår inte så mycket annat än sängen. Förutom alla ska bara.
Lägga fram kläder. Dricka vatten. Hänga tvätt (gaaaaah). Pussa barnen godnatt. Titta till mina växter. Gå och slöpilla lite här och var (nej, inget snuskigt!). Det kommer ta ett tag alltså innan jag kommer i säng. Men jag ska försöka att inte bli sen. Det blev sent igår, samt att jag sov uruselt och vaknade tidigt.

I morgon börjar min fjärde vecka på jobbet. Det känns som det är den andra. Herregud vad tiden går fort. Och extra fort går den när man har roligt!

Jaha, nähä. Då är det väl dags att börja avrunda den här helgen.

Jo förresten. Jag är lite sugen på att börja skriva igen. Men inte på den texten som jag skrivit på tidigare, utan något helt nytt. Men jag vet inte riktigt vad. Jag har en del idéer som jag gillar och lite tror på, men när det väl gäller tvivlar jag. Tvivlar på idéerna och på min förmåga. Jag är så inte bäst när det gäller. Man skulle kunna tro att jag inte läst den boken (Bäst när det gäller, av Willi Railo) men det har jag. Fast det var ungefär hundra år sen.
     .

En powerwalk senare

Fick ett sms av min syster. "PW?"
"Ja. Klar om ca tio"
"Perfa"
Och så blev det.
Skönt!
Nu frukost.

Dumt

Att vakna klockan sex en söndag efter att ha sovit uruselt hela natten. Det är dumt.

lördag 21 maj 2011

Övning prövning

Jag möblerar om i växthuset och i stället för att göra helt klart nu lämnar jag resten tills i morgon. Jag gillar inte det, egentligen. Jag vill göra färdigt. När jag väl gör, och inte skjuter upp, alltså.

Men ikväll gör jag inte klart. Det ska jag göra i morgon. Efter frukost. Helgdagsfrukost. Ledig dag-göra. Åh vad jag älskar helg! Även om måndagen faktiskt lockar lite också. Tro det eller ej.

Bra jobbat

Tur jag snickrade mig en hylla. Perfa att ha vinglaset på. Nu ska jag plantera lite. Eller så sitter jag bara här och njuter vin och fågelkvitter. Livet är gott.

Snickrat mig en hylla

Mäkta stolt! Inte särskilt många fula ord krävdes heller.

Nu blir det en kopp kaffe och choklad och sen ska det planteras mera. Ikväll blir det ett glas vin i växthuset. Det är jag värd!

Jag är gräsänka idag med bara två barn och vi åt lunch på Sibylla. Cykeltur blev det dit. Och hem. Och så har vi handlat godis till barnen. Ikväll blir det nog dravelfilm som maken kallar det. Bra film kallar jag det!

fredag 20 maj 2011

Man kan ha det sämre

Ett glas vin i växthuset och den här utsikten.
Jag har det oförskämt bra.

Och i morgon är det lördag.

torsdag 19 maj 2011

Snart helg

Och jag kommer vara lite gräsänka. Ska bli härligt att få vara lite ensam och ledig. Gissa om jag behöver vara ledig?! Det behöver jag.

Idag, på eftermiddagen och kvällen har jag varit lite piggare. Skönt! Hopp om livet. Jag har shoppat också. Äldsta behöver en svart kavaj inför revy som de ska ha nästa vecka "jag kan låna en av dig mamma" och då fick jag rusa ut och köpa en. Vill inte låna ut min kostymkavaj. Hittade en jättefin på HM. En billig dessutom. Jag har en likadan fast beige som jag gillar mycket. Går att tvätta i maskin till och med.

Och så har jag hittat en väska som jag VILL HA. Ingen Mulberry men inte heller en månadslön i pris... Passar mig lite bättre tror jag. Michael Kors. Inte gratis men överkomlig. Ska sova på saken.

Nu pussa barnen god natt, sen duscha, lägga fram kläder och sen sooooova! I morgon tenta på det jag förhoppningsvis lärt mig.

Får se nu

Torsdag är det idag och trots att jag sovit nästan åtta timmar är jag jättetrött... Hur ska jag orka med fyra timmar utbildning efter lunch?

Och i morgon är det tenta. Dock på morgonen, som tur är.

onsdag 18 maj 2011

Stängt

Bloggen är tillfälligt stängd pga extrem trötthet.

Maj gadd. Byt inte jobb unless du är max 25 eller i väldigt fin kondition. Typ kört höghöjdsträning och maraton varje vecka i fem års tid.

Ok. Nu måste jag vila lite. Och det gör jag bäst i mitt växthus. Kanske med en kopp rött te.

Jag har förresten köpt nytt rouge idag så i morgon kommer jag se om inte pigg så i alla fall fräsch ut. ...Eller clownlik... Jag lovar att rapportera om vilket. Om jag överlever den Stora Tröttheten.

tisdag 17 maj 2011

Bra fm

Helt ok. Känner mig rätt glad trots morgonen...
Skulle dock hitta mig en väska på lunchen. Jo tjena. Hittade en. Men. Elvatusen kronor! Elva tusen. Liiite väl mkt för en väska. Fan.
Eller?

Grinig

Jävla morgon, dålig sömn och svag huvudvärk. *whyyyyy*

Och en språngmarsch till bussen på det. Nu sitter jag i bara t-shirt. Kappan åkte av, liksom kavaj och scarf.

Jag vill vara glad! Som förra veckan. Igår var en usel dag. Vet inte varför. Men jag var trött. Och sen trodde utbildningsledaren att jag var född på 60-talet. Djupt irriterande. Ok att jag inte ser ut som 25 längre, men som 42+ ser jag väl ändå inte ut som??!

Tips på bra antirynkkräm någon?

måndag 16 maj 2011

Måndag morgon den tredje veckan

Trött idag. Trötthuvudvärk lurar innanför pannan. Hoppas en dubbel mocca kan mota bort den när jag kommer till jobbet.

Jobbet ja. Vecka tre går jag in i nu och jag stortrivs!

söndag 15 maj 2011

Nu kvällen

Sverige leder över Finland med 1-0. Jag skulle vilja se resten av matchen men då orkar jag inte upp i morgon bitti och så är jag sömnig hela dagen. Det går inte.

Därför går jag och lägger mig nu. Men först plocka fram kläder och sen borsta tänderna.

I morgon ska jag plantera om de rosorna jag köpte idag och två små dahlior. Om jag hinner orkar och känner för det. Annars gör jag det en annan dag. Varför göra saker med en gång som man lika gärna kan skjuta upp?
    .

Kvällsfika

Äpplesmulpaj och grönt te. Och maken verkar ha snålat med sockret så pajen känns som rena rama hälsokosten. Vet inte om det var det jag väntat mig efter träningen... *vill ha socker*
    .

Motion

Några kilometer behövs i den här kroppen.
Det har kommit en del regn och mer ska komma. Bäst jag skyndar mig.

lördag 14 maj 2011

Shoppad doft

Impulsköp. Fräsch doft. Som jag garanterat kommer tröttna på. För jag gillar tunga dofter. Inte mysk dock. Absolut inte mysk.

Men jag har hittat en underbar doft från Van Cleef & Arpels som verkligen är to die for! Måste bara få lön först...

Äntligen!

Växterna är nog glada och jag slipper vattna. Dock gör sig huvudvärken påmind. Lågtryck som trycker. Det går nog att bota med ett glas vitt. Eller rött.

Nu hem från Allum. Med en fräsch bodyspray. Men inga kläder. *sur*

Hej potatis!

För några veckor sen satte jag ner två potatisar i en spann med jord. Och titta! De kommer för fullt. I alla fall blasten.

Nu ska jag plantera om mina ranunklar och stockrosor i krukor. Och så ska några gladioluslökar ner också. Sen återstår att se om det blir några blommor.

fredag 13 maj 2011

På väg...

... Till min syster som är gräsänka. Och eftersom min man ville spela Fifa så.

Tredje gkaset coming up. Risk för fylleblogg.

En av oss är en svamp

Ena glaset är redan påfyllt en gång, och det andra är bara halvdrucket. Den (svampen) som äger det tomma glaset är väääldigt vinsugen och kommer däcka efter Trädgårdsfredag. Hon ska nämligen hänga tvätt och sen ta sig ytterligare en skvätt. Maj gadd vad det satt fint med ett (tre) glas vin idag.

onsdag 11 maj 2011

Här kommer herr gurka

Ser ni den gula blomman nästan längst ner?!
Gurkblomma!

Jag vill ha regn

Orkar inte vattna ikväll så nu måste det komma regn. Faktiskt.

Och jag måste lägga mig tidigt ikväll. Den här tröttheten alltså ... Jag har tröttnat på den.

I morse försov jag mig. Inte för att jag var trött utan för att jag hade ställt om klockan någon gång under natten. Den här gången (ja, samma sak hände i förra veckan) hann jag inte till kl åtta vilket jag gjorde förra gången.

Så ikväll ska jag lägga fram kläder, lägga mig i tid och se till att jag inte lägger väckarklockan i sängen.

tisdag 10 maj 2011

Härlig känsla

Att känna glädje över att gå till jobbet är inget jag är van vid. Men nu gör jag det och jag njuter av känslan så länge den varar.

Alla (nästan - det finns undantag) är trevliga och glada, i alla fall i min grupp.

Jag berättar mer när/om jag har ork att sitta vid datorn hemma. Är sååå trött på kvällarna. Men det kommer gå över så småningom.

måndag 9 maj 2011

Första dagen den andra veckan

Den här måndagen är mycket angenämare! Nu har jag spenderat en helg med mina nya kollegor, och festat (lite lätt) med dem - otroligt kul och trevligt!

Idag (och inte heller igår) har jag inte haft någon huvudvärk heller och bara en sådan sak!

I fredags var det buffé och lite frågesport, bordsvis. Vid 21.25 gav vi upp och gick till rummet, vi ville se Trädgårdsfeedag och sen sova. För att orka med lördagen. Sagt och gjort.

Upp tidigt på lördagen för konferens och aktivitet. Konferensen, eller föreläsningen, var helt suverän! Såå peppande! Alla var helt tagna.

Aktiviteten var Körslaget - vansinnigt roligt! Som vi sjöng! Vi vann inte men vi var bra ändå.

På kvällen var det trerätters och vin. Och dans efteråt! Och ja,jag körde lite luftgitarr på dansgolvet. Varför inte liksom.

På natten tog jag en Treo och två Resorb och när jag vaknade efter en god natts sömn mådde jag som en prinsessa. Jag hade kunnat druckit mer ju!

Lite trist att vi blev fast i 3 timmar och 40 min på Skövde station igår, men jag har en fin (inte) bränna på bröstet.

Nu kolla fotboll igen!

Vardag igen då

Vilken helg! Vilken otroligt bra kick off! Det gör inget att jag inte fick någon ledig helg eller sovmorgon, det var så värt det.

Idag är det fortsatt utbildning mellan nio och tolv och efter lunch sitter jag med min handledare. Som fortsätter att lära mig systemet och alla koder man ska kunna. Det känns bra. Det enda som stör mig är att jag lär mig så långsamt! Jag vill kunna allt genast!

söndag 8 maj 2011

Gaaahaaah!

Vi är fast i Skövde. Pga ett jävla elfel. Tack SJ för att ni är ett sånt skitföretag!!!

Tre timmar försenade! Var finns ersättningsbussarna? Var finns informationen? Var finns serviceviljan?
Fyjävlafaaaan vad illa skött det här är.

Hej Treo

Och hej Resorb.

Shit vilken dag och vilken kväll! Sååå himla jättelyckad!

fredag 6 maj 2011

Kick off

Sitter på ett tåg på väg till kick off. Det känns sådär just nu. Det är så mycket folk och vi är indelade i lag och det kommer hända saker som jag inte har koll på.

Men värst är tröttheten just nu. Jag behöver sova.

Men det blir nog bra. Jag får ta det som det kommer.

torsdag 5 maj 2011

Utsikt

Den här utsikten har min bror och hans flickvän från sitt vardagsrum. Lovely!

Jag älskar utsikt!

Jag är utvald!

Jag älskar att delta i olika undersökningar, och nu snart i självaste Sifo!

(Jag varken skojar eller är ironisk. Jag tycker verkligen att det är roligt!)

onsdag 4 maj 2011

Jag är på toa

Jag behövde en paus från jobbet och på toa kan jag blogga ostört. Ingen som vet vad jag gör. En fördel med att vara tjej: ingen undrar varför handväskan ska med in.

Herregud vad mycket det är att lära sig. Precis allt känns nytt och främmande; datorsystemet, rutiner, upplägg - allt!

Just idag jublar jag väl inte, men jag ångrar mig inte heller. Skyller på morgonen och den jobbiga starten... Eller så är det en sådan dag bara. Huvudvärken lurar bakom hörnet. Lågtryck i kombo med att allt är nytt. Hujedamej.

Nu får jag nog anses vara färdig.

Försov mig!

Jag som aldrig försover mig gjorde just det idag. Vet inte om jag missat ställa väckarklockan eller vad, men troligtvis så.

Men! Jag hann ändå! TACK mig själv att jag la fram kläder igår.

Nu får jag skjuts till jobbet och är snart där. En kopp kaffe och jag är redo för ännu en korvstoppardag!

tisdag 3 maj 2011

Underlättning

De här kommer underlätta mitt liv avsevärt. Och göra dagarna lite angenämare. Hurra!

Dag två

Jag somnade strax före tio igår kväll och sov till strax före sex. Skönt. Ändå hade jag lätt kunnat sova ett par timmar till.

Men nu är det ny dag nya jobbtag som gäller.

Ska ha kaffe det första när jag kommer till jobbet. Ska ha!

Det snöar här idag. Massa stora flingor. Och så är det KALLT. Brrrrr.

måndag 2 maj 2011

Kvällsmat

Yoghurt, jordgubbar, melon och Suzans proteinpulver. Jättegott!

Nu s o v a .

ZzZZZzzZZzz

Ny dag, nytt jobb

Jag har sovit helt ok i natt. Lite svårare att somna än vanligt men ändå över förväntan. För att vara jag.

Jag plockade aldrig fram kläder igår och det ångrade jag i morse. Grrr.

Men nu är jag klädd, lätt sminkad och ned omsorgsfullt borstat hår. Fast vad hjälper det? Det blåser ju.

Men jag var i god tid till bussen. Alltid något!

Nu ska jag försöka att inte bli nervös.

söndag 1 maj 2011

Halsbandet

Det här fina fick jag av mitt jobb i fredags. Mitt numer fd jobb. Jag älskar det! Det kommer göra sig fint mot min snart gyllenbruna *harkel* hud.