lördag 4 februari 2012

Bilder före och efter

Först en förebild. Före-bild alltså.
På toaletten på salongen. Jag har ju inte min bästa av hårdagar så fotot är lite missvisande, men inte mycket. Dessutom har jag haft mössa och håret är så där lagom härligt elektriskt.

...

Efter nästan två njutningsfulla timmar av tvätt, klipp och stajling fick jag gå därifrån. Med rakaste och plattaste håret i mannaminne. Fortfarande ganska elektriskt. Men så kan man inte vistas utomhus utan mössa heller!

Håret är aningens kortare i nacken än framtill. Och lite uppklippt. Lite för lite uppklippt om ni frågar mig. Lite för lite klippt överhuvudtaget, om ni frågar mig. Men jag fegade ur. Medvetet. För att inte känna att det blev för mycket. Måste ta det gradvis nu. Och se så att jag inte blir tant.

Men det här raka platta kändes inte riktigt jag. Ni anar inte hur fruktansvärt platt det var! Ingen av mina tidigare frisörer har någonsin kommit i närheten av få till så hårt plattat hår.

Så jag blötte håret när jag kom hem. Och kramade i lite leave in-treatment av något slag, som ska vara bra för självlockiga hår. Och så blåste jag håret lite för att få lite extra volym, bara för att jag blev så nyfiken på att se hur det kunde bli. Men jag ville inte överdriva. Eller jo, det ville jag visst det, men det gjorde jag inte - det hade blivit löjligt stort då.
Luggen. Jag får fortfarande inte fason på luggen och det beror enbart på att jag inte orkar bråka med den förbannade virveln. Så jag ger mig. Fast till luggen säger jag inte det, då låssas jag som att det är precis så här jag vill ha den.

Jag är ju redan gift, och min man älskar mig som jag är. Hör du det, luggjävel?
      .

11 kommentarer:

 1. Superfint ... särskilt när du har stajlat det själv. Du har så fint hår!

  SvaraRadera
 2. Det blev fint. Håret. Och det där med vilja i förhållande till tid. Alltså...

  SvaraRadera
 3. så snyggt det blev när det blev lite fluff. Superplattat hår är liksom väldigt, platt. :)

  SvaraRadera
 4. Supersnyggt!!! Din egen styling slår frissans :)

  SvaraRadera
 5. Åsa: Tack!

  Kalle Byx: Tack! Och ja...

  Frk Finemang: Fluff passar nog min (lata) personlighet lite bättre.

  MissC: Tack snälla!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det ser bra ut

  SvaraRadera
 7. Snyggt!!
  Särskilt när du fixade det själv.
  Du klär en frisyr med lite volym som ramar in ditt ansikte :)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Fast om du har det så superplatt som hos frissan och lyfter lite av håret upptill så blir det nog som du vill. Och luggen håller sig still. Fint båda delarna, men våga prova det platta, med lite mer volym högst upp, det klär dig.

  SvaraRadera
 9. Shamrock: Tack.

  Monica: Tack! Ja, måste nog ha lite volym.

  Singelmamman: Jag kommer nog orka platta det lite oftare nu när det inte är så mycket hår kvar. Hon tunnade ut det en hel del.

  SvaraRadera
 10. Riktigt fint. Både det raka och det naturligt lockiga...

  SvaraRadera
 11. Riktigt fint! Lite avundsjuk på ditt självlockiga hår ;)

  SvaraRadera