onsdag 1 februari 2012

Det här med smak

Det finns olika tycke och smak och det är bra tycker jag. Men bäst är bra smak.

Jag säger inte att jag bara har god och bra smak hela tiden ... även solen har sina fläckar. Efter att ha varit ute och promenerat och självklart stirrar in i vartenda fönster längs vägen har jag kommit fram till några få saker som måste klagas på. Att låta folk ha det som de känner för hemma hos sig ligger inte riktigt för mig.

Det finns vissa saker som borde förbjudas här och nu och det är lysrör. Det är inte snyggt någonstans. Det funkar på kontor och i affärer för där är oftast så himla fult ändå. Och praktiskt arbetsljus? Nej, det går lika bra med spottar i taket, eller på en skena.

Trasiga persienner. Förbjud dem. Finns inget som kan göra ett hus så fult som neddragna, trasiga persienner som hänger på trekvart. Även snygga hus förfulas i ett huj av sådana.

Illblå lysdiodrar som lyser ut ifrån en mur - mot grannarna! De som har de här fula blå lamporna med ett ilsket iskallt blått, starkt sken ser alltså inte lamporna själva när de är inomhus, det gör däremot deras grannar i kedjehusområdet, väldigt väl. Förmodligen inte särskilt överlyckliga.

På tok för stark fasadbelysning i på tok för många lampor på ett och samma hus. Tänker inte folk på miljön? Energiförbrukningen? Elräkningen? Och framför allt: Hur det ser ut? Har man en liten gavel ska man kanske nöja sig med två, max tre lampor istället för fem? Jag förstår att man vill lysa upp sin fasad, men gör det iså fall på ett snyggt sätt. Låt inte någon dum lampförsäljare skratta hela vägen till banken på bekostnad av en ful belysning.

Smakfullhet är en dygd!

Och när jag ändå håller på vill jag bara säga till alla dumma mäklare där ute (nu menar jag inte alla mäklare utan bara de som är dumma) att vi som tittar på hus och lägenheter på nätet kan själva avgöra om tapeten är snygg eller inte, den kanske inte alls är snygg! Och vi kan själva avgöra om vi tycker att ett rum är charmigt eller gulligt eller praktiskt. Och för guds skull, sluta med de där fåniga "detaljbild" med vaser med blommor/del av trädgårdsmöbel/öppen spis med texten "öppen spis" i närbild med suddiga bakgrunder.

Åh herregud vad skönt att få klaga lite på andra!

Och nu följer inte hemma hos-bilder från mitt hem. Av skäl som nog inte behöver förklaras.
        .

5 kommentarer:

 1. Sv: Snökanonen brakar tydligen in över ostkusten,

  SvaraRadera
 2. Skönt att det finns fler som stör sig på sånt här :) en sak som förvånar mig är när folk har en klassisk gammal kökstapet i någon gulaktig ton med lite små blomkvistar lr dylikt på och gärna en hemsk bård till!

  SvaraRadera
 3. hahaha, underbart!!! Håller med fullständigt... det där med fasadbelysning förstår jag mig inte på alls... men det är kanske jag som är för gammalmodig... =)

  SvaraRadera
 4. Haha, klart du får klaga när du har så rätt som du har. Dålig smak borde förbjudas helt och hållet! ;)

  SvaraRadera
 5. Haha! Du är rolig.

  Men fasadbelysningen kan jag hålla med om. Vi har ett nybyggt hus på vår gata som ser ut som ett space ship på kvällen. Hur kul är det för de som bor mitt emot?

  SvaraRadera