söndag 19 februari 2012

Eh, oj. Äckligt!

Det har luktat lite illa i vårt lilla badrum. Eller ja badrum är det ju knappast eftersom det varken finns dusch eller badkar. Men skriver jag lilla toan kan ju folk tro att det är toalettstolen jag menar och det är ju ganska självklart att det luktar illa där.

Hursom. På vår gästtoa (som vi också kallar den) har det luktat konstigt. Mögel tycker maken, illa tycker jag. Jag vet inte hur badrumsmögel luktar, ty mögel för mig är sådan som sitter på bröd och gammal ost. Och så luktar det inte på toa. Mer gammal fuktig källare. Ah. Fuktig källare. Fukt. Mögel. Kanske.

Jag lokaliserade lukten till handfatet. Röret därunder. Maken trodde att lukten kunde komma från det lilla hålet ovanför avloppet, det som fungerar som en slags nödutgång för vattnet ifall man glömmer att stänga av kranen när ploppen till avloppet är stängt. (Eller är det snarare ett ställe för luft att pysa ut när man tömmer handfatet? Inte vet jag.) I alla fall, jag sprayade in rengöringsmedel i det lilla hålet tidigare idag, och  glömde sen bort det.

Nu för en liten stund sen fick jag för mig att göra rent handfatet och tror ni inte jag höll på att smälla av! Rengöringsmedlet hade runnit ner i avloppet och fått allt äckligt klägg att lossna från rörets väggar. Jag fick upp en jättestor och jätteäcklig sammanhängande bit av hår och ... äckligt.

Jag brukar inte var känslig eller äckelmagad när jag gör rent avloppsrören, kan nästan tycka att det är roligt men idag kändes det nästan som det vände sig i magen. Dessutom räckte det inte att dra upp det med hjälp av en gammal tandborste - jag var tvungen att ta händerna till hjälp! *uuuuääääääkkkkk*

Men nu, när magen lugnat ner sig, är jag rätt nöjd med mitt rena handfat! I morgon kanske jag ger mig på nästa. Eller så gör jag något helt annat. I detta nu känns det som att morgondagen ligger som ett helt blankt och oskrivet blad. Det gillar jag! Mycket!
        .

1 kommentar:

  1. Ha det nu riktigt skönt, du som är fågelfri!
    Ett och annat avloppsrör, kan ju iofs få sig en duvning, fast vad gör väl det, när man kan göra det precis när man vill:)

    SvaraRadera