lördag 4 februari 2012

Plötsligt händer det!

Och det idag.

Jag har fått klipptid. Inte hos min vanliga frisör. Inte hos min fd frisör heller. Inte ens på en salong jag tidigare varit på.

Jag ringde min frisör och hoppades på tid - kan inte gå i ett par veckor och vänta, måste ha tid direkt när jag bestämt mig annars finns risk att jag hinner tänka efter, och ångra mig.

Min frisör hade inte tid för mig idag. Skönt tänkte jag. Så jag ringde nästa ställe. Där hade de tid hos en trainee klockan ett. Jag tar den! nästan skrek jag. Det här är en välkänd salong och de tar inte in vilket skräp som helst. Vilket återstår att se förstås. Blir jag inte nöjd kommer jag skylla allt på frisören. Virvlar på fel ställen, elektriskt hår, svullna ögon, rynkor - allt.

Hur jag vill klippa mig? Ingen aning. Jag hoppas att traineen frisören ska göra underverk! Att hon ska se vad jag passar i och vilken typ av hår jag har och sen fixa något! Jag har lite idéer (rätt vaga och diffusa och som spretar åt olika håll - ambivalens) och hoppas kunna förmedla min gravt förvirrade lätt osäkra uppfattning om hår och frisyr till henne.

Gud vad spännande! Å ena sidan vill jag säga: gör mig bara perfekt jättesnygg! Med platt, vältränad mage, ta bort groparna i rumpan, gör mig lätt gyllenbrun året om, ta bort all generande hårväxt! Och å andra sidan: Gör vad du vill! Gör något fräckt och coolt!

Problemet är bara: måste vara lättskött, helst själv-skött.

Åh vad spännande! Inte minst för att jag inte riktigt vet om jag vill klippa mig eller om det bara är ett tillfälligt ryck. Med tanke på att mitt hår nu är i den där kritiska längden.
     .

1 kommentar:

  1. :-) Det kommer att bli så bra, säkert! Lycka till.

    SvaraRadera