fredag 24 februari 2012

Gulp!

Jag vet att man inte ska låta icke skrivkunniga (alltså sådana som inte själva gått eller går skrivarkurs, helst inom samma genre) läsa ens text. Därför att man då kan bli dissad av olika anledningar.

Men jag gillar att låta folk läsa. Risken är inte så stor att mamma, syster, kompisar dissar en, tvärtom - de kan komma med mer beröm än man egentligen förtjänar, tror jag.

Det bästa berömmet jag kan få för mina texter är: Jag vill läsa mer!!!

Då känner jag YES, det finns en mening med att jag skriver den här texten.

Nyss mailade jag iväg mina utkast, till en vän som är väldigt skrivkunnig. Och jag är nog mer nervös än jag någonsin varit. Jag hoppas att jag ska få tillbaka ett: Jag vill läsa mer!
         .

4 kommentarer:

 1. Jag tycker nog att det är intressant att se hur ens text emottas av alla olika sorters människor, skriv- eller läskunniga!
  En del har absolut inte förmågan att läsa vad det står utan att genast tolka och omtolka texten utifrån sina egna preferenser och det är spännande att få feedback på det!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Mångmamma: Samma här! Det är ju den "vanliga" människan man skriver för i slutändan. Den som sitter med rödpennan i högsta hugg läser ju på ett annat sätt än den icke "skrivkunniga".

  SvaraRadera
 3. Men!!! Har JAG nu blivit dissad?!!:)) Kram cah

  SvaraRadera
 4. Cah, nej det har du inte! :) Vill du fortfarande läsa?
  Mailar dig ASAP.
  Kram!

  SvaraRadera