tisdag 20 januari 2015

Hrmff

1200 ord hittills idag. Skrivandet går framåt och känns fortfarande jättekul! Dock har jag ett litet dilemma. Jag vill att någon testläser. Har en kompis som testläst en hel del i mitt förra manus, men eftersom hon inte läst boken än kan hon inte läsa den här. För detta är en fortsättning på förra manuset och hur kul är det att läsa slutet först?

Gaaah. Gaaaah!

Be maken är ju en sådär hit. Inte hans genre så att säga. At all.

Såååå … återstår att hitta någon som jag inte känner så väl, eller be någon av mina befintliga testläsare att läsa den här ändå, trots att det spoilar, eller … - det högst troliga alternativet - strunta i testläsare och lita på min egen förmåga.

För ska jag vara helt ärlig är det beröm jag vill ha i det här läget. Jag vill höra hur utomordentligt spännande, bra, roligt och välskrivet det här manuset är. Och jag tror, ärligt talat, inte att det är fullt lika fantastiskt som jag inbillar mig, och vill tro, att det är. Man måste ju vara realist också.


2 kommentarer:

 1. Jag vågar aldrig be någon läsa när jag är mitt uppe i skrivandet. Eventuell kritik i det skedet ge mig skrivkramp, trokramp och allt möjligt. Jag föredrar att inbilla mig att mitt manus är världens åttonde underverk, åtminstone medan jag skriver. Tids nog finns det tid att vara kritisk, men då finns det iaf inte samma risk att hela projektet blir oavslutat :)
  Hoppas du hittar någon bra testläsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kompis till mig är den perfekta testläsaren. Vi har samma boksmak, och jag litar på att hon är helt ärlig i sina åsikter. (Hoppas åtminstone att hon är helt ärlig!)

   Oftast handlar det inte om hela manuset heller, utan om väl valda delar som jag vill ha en synpunkt på.

   Och det är med hjärtat i halsgropen som jag låter någon läsa … :)

   Radera