lördag 24 januari 2015

Smaken är som baken

Igår fick jag respons från en av två lektörer. Naturligtvis hängde jag upp mig på kritiken, trots att jag fick betydligt mindre kritik än vad jag trodde. Övervägande beröm faktiskt. (Och mitt dåliga självförtroende säger: hon vill bara vara snäll.)

Tänker på vad min testläsande kompis tyckte om samma manus, att det gick lite fort i slutet. Lektören sa ingenting om det. Däremot att jag borde kasta om några scener för att få en bättre början på boken.

Vi gillar olika, helt enkelt.

Ska bli spännande att se vad lektör nr två säger. Den som troligtvis är "proffsigare" (i alla fall mkt dyrare) och kanske hårdare.


Nu måste jag bli av med min huvudvärk. Det här roliga jobbandet och skrivandet  - tar på krafterna … phust!


5 kommentarer:

 1. Haha nej såna personer har inte tid eller råd att vara "snälla bara". ;) tror jag iaf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du har rätt! :) (Tror och hoppas jag?!) Min man blir så trött på mig när jag tror att folk berömmer mig bara för att vara snälla … :/

   Radera
 2. Oj, två lektörer! Det var inte illa. Jag tycker du ska ta berömmet på allvar. :) Iaf om de kan säga vad de gillade och varför och inte bara säger "det var jättebra" utan motivation eller vidare förklaring. Man märker snart vilka som säger det för att de vill vara snälla och vilka som verkligen tycker det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, från att ha tänkt skippa det där med lektör så är det överraskande! :)
   En riktig lektör och en som är lektör in spe (men som skriver mkt själv). Och ja jag fick bra respons, med tydliga förklaringar.

   Radera
 3. Det där känner jag igen obehagligt mycket. När jag får beröm är jag glad över det i ungefär 3 minuter. Sedan börjar jag fundera på om det är ironiskt menat, eller om personen bara försöker vara, just, snäll.

  SvaraRadera