lördag 31 januari 2015

Jobbvecka

Ack du välbehövliga helg!

Efter att ha jobbat en hel vecka, första på väldigt länge, har jag nu helg. Och helgen är bara två dagar, som för alla andra normala, fullt arbetande människor.

Det känns bra.

Förra helgen störde mig. Då ville jag bara att det skulle bli måndag och jag fick gå till jobbet igen. Knäpp. Ja.

För er som missat så vikarierar jag på en reklambyrå i centrala Göteborg. Två veckor. (Till att börja med. Jag tänker mig en fortsättning av något slag, oklart om företagsledningen är inne på samma spår - de har nog inte ännu kommit på att de behöver mig.)

I torsdags fick jag ett sms från min man, med en länk till hans förra chefs Facebooksida. Där skrev han att de var i snabbt behov av en vikarie i receptionen. Jag ringde direkt. Fick komma dit samma eftermiddag. Kontrakt skrevs ut (men inte på). Dagen efter skulle jag börja jobba.

Och jag stortrivs! Jag tömmer diskmaskinerna, kollar att det är snyggt i köket och i konferensrummen, jag fixar kaffe och fikabröd om det kommer besök, jag beställer kaffe, papper och kontorsmaterial - sådant som jag tycker är roligt att göra!

Jag måste inte ha "jätteviktig titel" för att känna mig lyckad. Den enda titel jag vill ha är författare och den uppnår jag endast genom att ha tid och ork över för att skriva. Och då behöver jag ett jobb som inte kräver alltför mycket energi. Att ta emot besök och fixa fika är bara trevligt!


4 kommentarer:

 1. Härligt med ett sånt jobb som man liksom trivs med att gå till varje dag! Hoppas du får stanna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Risken finns, om jag känner mig själv rätt, att jag kommer tröttna även på det, om det blir en fortsättning. Men det är en väldigt bra förutsättning att det känns roligt att gå till jobbet! :)
   När kände jag det senast?? :)

   Radera
 2. Vad roligt att du trivs! Hoppas det blir längre då! Jag trivs också på mitt jobb och har faktiskt aldrig ångest över att gå dit. Det är så mycket värt! (Även om jag alltid önskar mer skrivtid såklart).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen att det kan bli längre! Det är guld värt att trivas på jobbet. :)

   Radera