lördag 20 augusti 2022

Semestern del fyra

Medelhavet är ljuvligt. Att få svalka sig och guppa i vågor när det är drygt 30° är underbart.

Att ha en egen bougainvillea som ibland behöver klippas är ren och skär lycka. Måtte den aldrig vissna ner och dö.

Strandpromenaden i Albir är så trevlig. Men tyvärr är det oftast för varmt för mig att strosa där, mitt i sommaren. Jag längtar efter att få uppleva Spanien i april, maj och september, oktober när det inte är lika varmt som i juli och augusti.

Den här sommaren investerade vi i en markis/pergola som täcker större delen av terassen - väl investerade pengar, även om de grävde ett ganska stort hål i plånboken. Men förhoppningsvis håller den under lång tid framöver. Perfekt att sitta och "sola" under - man får lite, lite färg men man blir inte bränd. Och parasollet kunde vi äntligen flytta ner till baksidan för att få lite skugga där på eftermiddagen. 

Utsikten som jag troligtvis aldrig kommer tröttna på. 

Det är värmen som gör att jag efter ungefär fyra veckor vill åka hem till Sverige. Jag tröttnar på den evigt blåa himlen (jag jublar när det någon enstaka dag kommer lite moln!) och den gassande solen. Samtidigt är det så skönt och lyxigt att veta att man inte måste passa på att vara ute när solen skiner. Och stolsdynor kan vara ute dygnet runt. Tvätt kan hänga ute över natten. Det är så skönt. Och om det mot förmodan kommer lite regn torkar sakerna upp så fort solen kommer fram.

Det är ett tacksamt klimat även om jag hade önskat att temperaturen låg kring 27°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar